Kružile su informacije da su igrači Malmea Adi Nalić i Anel Ahmedhodžić, kao i defanzivac iz Rostova Dennis Hadžikadunić zanimljivi za bosanskohercegovačku reprezentaciju. Sva trojica imaju švedsko i bosansko državljanstvo.

Sada je jedan od njih sigurno izborio nacionalni tim. Expressen izvještava da je Hadžikadunić odlučio predstavljati Bosnu i Hercegovinu.

– Istina je, izuzetno sam sretan što je Dennis donio ovu odluku i da želi predstavljati našu reprezentaciju, kaže za Expressen sportski direktor N/FSBiH Zvjezdan Misimović.

Hadžikadunić je izabran za januarsku turneju reprezentacije Švedske, ali je tada odlučio da neće ići.

“Izabran sam za januarsku turneju, ali imao sam razgovor sa mojim trenerom gdje smo donijeli zajedničku odluku da ne smijem ići, već umjesto odmarati”, napisao je tada u SMS-u Fotbollskanalen.

Dennis Hadžikadunić upisao je 17 nastupa i postigao jedan gol za Rostov prošle sezone u ruskoj Premijer ligi. Ove subote odigrao je cijeli meč u pobjedi svog tima protiv FK Tambov.

Bivši stoper Malmea i Trelleborgsa je ranije u karijeri igrao u nekoliko švedskih omladinskih reprezentacija, a prošle je jeseni predstavljao U21 reprezentaciju.