Saturday, May 21, 2022
Home Vesti “Zatrudnela sam i shvatila da nosim blizance, a 10 dana kasnije usledio...

“Zatrudnela sam i shvatila da nosim blizance, a 10 dana kasnije usledio je šok”: Ovoj ženi desio se tako redak fenomen da o njemu svi pričaju

586

Naime, čeka trojke u čemu ne bi bilo ničeg čudnog da prvo nije zatrudnela sa blizancima, da bi onda u toku te trudnoće začela i treće dete.Trudnica koja se na Tik Toku predstavlja kao @ theblondebunny1 podigla je mnogo prašine svojom pričom o trudnoći.

Ovakva trudnoća retko se dešava
Ovakva trudnoća retko se dešava Foto: screenshot

Stručnjaci jesu utvrdili da je to moguće i zabeležili više slučajeva, ali još uvek nije jasno zašto do ove pojave dolazi. Karen Bojl, priznati američki ekspert u reproduktivnoj medicini, smatra da do superfetacije dolazi kada je implantacija embriona (prolazak embriona kroz zid materice) odložena, ali još uvek nema zvaničnih potvrda ove tezeOvaj redak fenomen zove se superfetacija, a podrazumeva da oslobađanje jajne ćelije nekoliko nedelja po početku trudnoće, pri čemu dolazi do oplodnje i ove jajne ćelije! .

Idem na ultrazvuk svake dve nedelje kako bismo bili sigurni da je sve u redu i da blizanci neće apsorbovati treću bebu. Sve je u savršenom redu, beba je samo desetak dana u zaostatku za blizancima i savršeno se razvija Trebalo bi da telo prirodno reguliše hormone i zaustavi ovulaciju kada zatrudnite, ali u mom slučaju, to se nije desilo.  – poručuje ova mama, zaključujući i da će joj ovo biti prva i poslednja trudnoća, budući da će iz prvog puta dobiti tri deteta, kao i da planira prirodan porođaj.

– Pošto su prve dve bebe starije 10 i 11 dana od treće, shvatili smo da mora biti da je treća beba začeta naknadno – kaže mama, objašnjavajući dalje da je moguće da se to dogodi ženi koja, poput nje, ovulira dva puta mesečno.