Mveva je priznala kako je iz zabave u 12 godina zamenila oko 5000 beba dok je radila u bolnici The University Teaching Hospital u Zambiji.Svoje je grehe odlučila da okaje na bolničkom krevetu.Elizabet Mveva, bivša medicinska sestra koja boluje od raka.Neki su se zbog nje i razveli.

 

Nemam više šta skrivati, zamenila sam oko 5000 beba .Želim priznati svoje grehe pred bogom i ljudima kojima sam nanila štetu. Imam rak i u terminalnoj sam fazi i znam da ću uskoro da umrem  priznala je Elizabet.

Neka mi oproste zbog svega što sam učinila toj nedužnoj djci. Prouzrokovala sam i razvod nekoliko parova koji su nakon odlaska na DNK test otkrili kako deca nisu njihova. Činila sam to iz zabave i neke navike. Znam da sam pogrešila pred bogom i svojim Zambijcima.  – rekla je.

Mveva je takođe dodala da se radi o deci rođenoj između 1983. i 1995., stoga ih poziva da se testiraju ako imalo sumnjaju u svoje podreklo.

Ne želim ići u pakao zbog toga, zaista mi je žao .Mnogim sam majkama prouzročila patnju time što su dojile djcu koja nisu bila njihova.- bila je očajna.