Moj sin ni mrava nikada ne bi zgazio, a ne da nekome nešto nažao učini. Sa drugarima je poslije posla tog dana otišao na piće, jer se dugo nisu vidjeli, a završio je u bolnici sa teškim povredama. Te mladiće koji su ga napali on uopšte i ne poznaje. Ako je i bilo svađe, zar je trebalo tako da se riješi?

Ovim riječima počinje razgovor Dragan Mihajlović iz Vajske kod Bača, otac Dragoljuba Mihajlovića (24), jednog od trojice brutalno pretučenih mladića u Ulici Laze Telečkog u centru Novog Sada u subotu u poslijepodnevnim satima.

Na snimku, koji su zabeilježile kamere sa okolnih zgrada, vidi se kako nekoliko mladića napada momke koji izlaze iz lokala, udarajući ih rukama i nogama. Otac Mihajlović kaže da bi želio da pita roditelje tih momaka kako bi se oni osjećali da se tako nešto dogodilo njihovoj djeci.

Moj sin već izvjesno vrijeme živi u Novom Sadu, gdje radi u jednom frizerskom salonu i nije problematičan. Strašno mi je bilo kada sam video-snimak, posebno onaj prizor kada su ga opkolili i napali. Kada je pao na beton, izgubio je svijest, ali i pored toga, nastavili su da ga udaraju, a jedan mu je čak skočio na glavu. Zadobio je povrede i od noža u predjelu grudnog koša i ramena, a zahvalan sam ljekarima koji su spasili moga sina – priča otac.

Više javno tužilaštvo je, kako je u utorak saopćilo, donijelo naredbu o sprovođenju istrage protiv M. L., S. V. i B. N. koji su osumnjičeni za pokušaj teškog ubistva, za koje je predviđena kazna zatvora od najmanje deset godina, dok se S. V., M. M., N. D., M. M. i M. B. terete za nasilničko ponašanje u grupi, za koje je predviđena kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina. Osmorici uhapšenih je određeno zadržavanje do 48 sati.