Veznjak nigerijske reprezentacije John Ogu je pozvao svoje suigrače na bojkot reprezentacije zbog ponašanja nigerijske Vlade.

Nedavno je inače i napadač Manchester Uniteda Odion Ighalo rekao da je Vlada Nigerije sramota za svijet.

U toj afričkoj zemlji sedmicama traju protesti u kojima uglavnom mladi ljudi traže da se rasformira policijska jedinica koja nosi naziv Posebna anti-pljačkaška jedinica. Vojska Nigerije negira da je ubila protestante dok predsjednik Muhamadu Buhari poziva na okončanje protesta.

“U čemu je poenta da predstavljaš zemlju kada nam političari, koji predstavljaju narod ovo rade? Oni su krivi. Osjećam kao da je najbolje što možemo učiniti je bojkotirati dok oni ne dođu pameti i ne poslušaju nas. Želimo dobru vladu, da prestane policijska brutalnost, hoćemo da prestanu ubijanja, hoćemo dobre zakone, prilike za posao. Ovo je ludo”, rekao je John Ogu.

On misli da je vrijedno žrtve i da Nigerija ne igra na afričkom Kupu nacija. “Super orlovi” trebaju igrati kvalifikacijske susrete za to takmičenje vrlo brzo.

“Vjerujem da moje kolege shvataju, volio bih da to uradimo. Ako bojkotujemo utakmice siguran sam da ćemo tako poslati poruku. Nisam pričao ni sa kim o ovome. Osjećam da imaju suosećanje sa ljudima, onima koje vole i onima koji su umrli. Siguran sam da igrači shvataju”.