Nekoliko različitih priča jutros su donijeli italijanski mediji o potencijalnom transferu Edina Džeke u Juventus.

Kako to obično biva kada je u pitanju neki veliki transfer u pitanju svakodnevnu se pojavljuju neke nove medijske špekulacije. Izuzetak nije ni Džekin slučaj.

Noć na Apeninima je bila poprilično uzbudljiva, barem tako govore jutrošnji medijski napisi. Dojam je da Bianconeri trenutno sjede na tri stolice.

Osim sa Džekom, Stara dama je počela ozbiljno da “flertuje” i sa Luisom Suarezom i Arkadiuszom Milikom. Andrea Pirlo preferira Dijamanta, ali nešto se pitaju i klupski čelnici.

RAI je kasno sinoć objavio vijest da je Aurelio De Laurentiis odbio Juventusovu ponudu za Milika u iznosu od 10 miliona eura plus igrački kaprton defanzivca Romera.

Tuttosport u printanom izdanju piše da Suarez već radi na raskidu ugovora sa Barcelonom nakon razgovora s Pavelom Nedvedom.

U međuvremenu Corriere dello Sport tvrdi da je De Laurentiis dao zeleno svjetlo Miliku da pređe u Romu što Džekin put u Juventus čini otvorenim.

Džeku u predstojećoj sedmici očekuju reprezentativne obaveze i za očekivati je da se medijske špekulacije nastave i u narednom periodu.