Wednesday, July 28, 2021
Home Crna hronika UŽAS KOD ALEKSINCA Devojčica (4) istrčala na put, poginula na licu mesta

UŽAS KOD ALEKSINCA Devojčica (4) istrčala na put, poginula na licu mesta

1230
 

POKRIVALICA POLICIJA srpska policija uviđaj 07 foto S KrsticFOTO: S. KRSTIĆ / RAS SRBIJA

O nesreći je obavešteno Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu a policija na licu mesta po njihovom nalogu obavlja uviđaj kojim će biti utvrđene sve okolnosti tragičnog događaja.

Do teške nesreće došlo je na deonici puta od Vukašinovca ka Deligradu nakon što je automobil marke “sitroen” niških registarskih oznaka, kojim je upravljao vozač iz Ražnja star 26 godina, udario dete koje je istrčalo na kolovoz.Četvorogodišnja devojčica M. K. iz Mataruške Banje kod Kraljeva poginula je danas oko 16.10 časova u saobraćajnoj nesreći u ataru sela Vukašinovac, na putu Aleksinac-Ražanj.

-Kada su se vraćali iz polja ka automobilu zaustavljenom kraj puta, devojčica je istrčala na kolovoz i na nju je naleteo “sitroen” koji se kretao iz pravca Aleksinca ka Deligradu. Devojčica je bila sa majkom i stricem u drugom automobilu, koji se zaustavio pored puta da bi dete izvršilo nuždu.  Od zadobijenih povreda devojčica je stradala na licu mesta, kaže naš izvor.

 

Lelek i jauci u porodičnoj kući u Mataruškoj Banji

Sokakom u Mataruškoj Banji kod Kraljeva gde se nalazi kuća porodice tragično nastradale četvorogodišnje devojčice u nedelju kasno po podne odjekuju lelek i jauci.

Baka Radica neutešno plače za svojom unukom.

– Tuga i bol joj paraju srce. Imajte razumevanja, pre sat vremena su joj javili za ovu tragediju. Izgubila je svoju mezimicu koju je prosto obožavala. – kaže komšinica koja je došla da izjavi saučešće.

Stravična nesreća koja je ovu porodicu zavila u crno, kako kažu, desila se prilikom njihovog povratka.Prema njenim, i rečima ostalih komšija, devojčica je nedelju ujutro sa svojom majkom Danijelom, stricem i starijim bratom automobilom otputovala za Niš u posetu svom ocu koji se nalazi na odsluženju kazne u tamošnjem Kazneno-popravnom zavodu.

– Više je nećemo videti kako veselo trčkara skokakom  Bila je fino i vaspitano dete. . Velika tragedija ne samo za porodicu, već i za ovaj deo Mataruške Banje – dodala je komšinica.