Svedoci smo da svaki dan imamo priliku da pročitamo neke tužne vesti koje su povezane sa crnom hronikom, a kada je u pitanu crna hronika to je oblast koja prednjači u svim sferama naših života. Mi u nastavku današnjeg ččlanka donosimo jednu jako tužnu vest koja je mnoge šokirala i rastužila kada su je čuli, a radi se o tome da je poznati voditelj preminuo nakon duže bolesti u veoma poznim godinama .

Radi se o Majkl Baratu, koji se najviše pamti kao voditelj BBC- jeve emisije Nationvide, a preminuo je u 94 godini života. Tv voditelj i novinar koji je također vodio Song of Praise i BBC Radio 4 Gardeners Kuestion Time, preminuo je u bolnici Temza u Berkširu okružen porodicom. “Veoma smo tužni što saopštavamo da je naš ljupki tata/muž/Majk/Majkl Barat umro jutros. Imao je 94 godine. Proveo je svoje poslednje dane zbrinut u divnoj bolnici u Berkširu, okružen od strane njegove porodice. Živeo je život punim plućima” ovako je saopštila njegova poorodica.

Nakon njegovog odlaska iz emisije Bi Bi Si One koja se emitovala radnim danima posle vesti i koja je prikazivala regionalne i nacionalne priloge, Nationvide je nastavio da se emituje sve do 1983 godine sa voditeljima uključujući Dame Esther Rantzen, Valerie Singlton, Sue Lavlei i David Dimblebi. Voditelj Barat je rođen u Lidsu 1928 godine i postao je novinski reporter nakon što je završio školu pre nego što je prešao u televizijsko novinarstvo. Radio je na Panorami pre nego što ej postao zaštitno lice Nationvide-a, a snimao je i kameo u komediji The Goodies.