Na optuženičkoj klupi su Vlatko Tojagić, Milan i Živan Dragojlović, Mladen Vukelić, Filip Milutinović i Bojan Pavlović dok je Milenko Vukelić u bekstvu. Na teret im se stavlja da su teško povredili policajca Vladimira Nedeljkovića i zatvorskog čuvara Miroslava Manjoša.

Pred Višim sudom u Sremskoj Mitrovici, 10. septembra biće nastavljeno suđenje sedmočlanoj kriminalnoj grupi zbog sumnje da su počinili krivično delo pokušaj teškog ubistva.

Tada bi trebalo da se tačno utvrdi ko je od osumnjičenih u tuči naneo povrede Nedeljkoviću i Manjošu u ugostiteljskom objektu, koji je bio u sklopu “Carske palate” u Sremskoj Mitrovici.Kako pišu “Novosti”, za ovaj glavni pretres najavljeno je izvođenje glavnog dokaza, tačnije predstavljanje veštačenja snimaka video-nadzora.

.

Optuženi Bojan Pavlović
Optuženi Bojan Pavlović

Tokom dosadašnjeg sudskog procesa, koji traje dve i po godine, saslušano je oko 20 svedoka, a svi optuženi osim Milenka Vukelića su u pritvorskoj jedinici KPZ u Sremskoj Mitrovici.Ovaj događaj od decembra 2017. godine potresao je ne samo meštane Sremske Mitrovice, kada su u javnosti objavljene fotografije isečenih po glavi i telu policajca i zatvorskog čuvara.

Optuženi Vlatko Tojagić
Optuženi Vlatko Tojagić

Do incidenta je došlo kada je u lokalu izbila tuča u kojoj su sedmorica muškaraca zadala više udaraca rukama, stolicama i razbijenim flašama, Nedeljkoviću i Manjošu. U tom metežu iz dva različita pištolja ispaljena su dva projektila, od čijeg je rikošeta povređen policajac, ali i dve devojke koje su bile u lokalu.

Kvalifikacija krivičnog dela je prestrogo postavljena još tokom istrage, a odbrana tokom suđenja to treba da dokaže – navodi advokat Ljubica Silić.

Bez izjave dok traje postupak

Ugostiteljski objekat u kojem je došlo do incidenta, veoma brzo je zatvoren i od tada više ne radi.Oštećeni Nedeljković nije želeo da govori za “Novosti”, kako je rekao, dok traje sudski proces.