Sara S. (17) iz Zagajice kod Vršca u nedelju je slučajno ugušila svoju jednomesečnu bebu dok ju je dojila!

Kad su se Sara i njen muž Savica G. (27) probudili u zoru, videli su da njihov sinčić ne diše i odmah su pozvali Hitnu pomoć, ali bebi nije bilo spasa.Mlada majka je usred noći uzela malog Spasu da ga podoji, ali je zaspala i prignječila ga svojim telom.

Sara S. (17) usred noći uzela bebu da je podoji, ali je zaspala i u snu je prignječila telom. Kad su se Sara i njen muž Savica u zoru probudili, videli su da beba ne diše.

Premorena

 Nije ona kriva, jadnica. Tek ujutro smo videli da Spasa ne diše.Sara je počela da ga doji, ali bila je premorena od nespavanja.
Savica G.

Konstatovao smrt

– Nije ona kriva, jadnica… Tek pred jutro smo videli da Spasa ne diše…Legli smo u subotu uveče kasno, a Spasa je potom, oko dva sata iza ponoći, zaplakao, bio je gladan. Sara je počela da ga doji, ali bila je premorena od nespavanja… – ispričao je Savica grcajući u suzama.

Očajni Savica nam je ispričao da je Spasa njihovo prvo dete. Sara i on bili su presrećni kad su dobili sina sredinom avgusta i ništa nije slutilo na tragediju.

Kako je dodao, Sara ne prestaje da plače jer krivi sebe za tragediju.

– Pokušavam da je utešim, ali šta god da počnem da joj pričam, zaplačem. Pokušaću da joj nekako pružim utehu i snagu da preživimo ovo. .  Ne može sebi da oprosti što ju je prevario san. Nadam se da ćemo imati još dece, ali mnogo nam je teško… – priča Savica.

Informer/Zoran Sinko

Sara je za to vreme čučala pored malog belog kovčega, u kom je bilo telo njenog prvenca, i tiho je jecala.Mnogobrojni rođaci i prijatelji juče su se okupili u Savičinoj i Sarinoj porodičnoj kući, kako bi im izjavili saučešće.

Nesrećni Spasa je potom, oko 14 sati, sahranjen na lokalnom groblju u Zagajici, uz vriske i dozivanje njegovih roditelja i rođaka.

Ubistvo iz nehata

–  Sada je na tužiocu da odluči da li će protiv majke podneti krivičnu prijavu za ubistvo iz nehata. Telo novorođenčeta je bilo na obdukciji, koja je pokazala da je smrt nastupila mehaničkim ugušenjem. – rekao je izvor Informera iz istrage.

O tragediji je u međuvremenu obavešteno tužilaštvo u Pančevu, koje će odlučiti o eventualnom podizanju krivične prijave.

Faceboook

Slična tragedija u Smederevskoj Palanci

Tek kad su se ona i njen muž probudili, videli su da dete ne diše, ali tad je već bilo kasno. Pošto je utvrđeno da je Kemani slučajno usmrtila dete, tad joj nije bilo određeno zadržavanje do 48 sati, ali je protiv nje bila podneta krivična prijava za ubistvo iz nehata.Kemani Š. (20) iz Smederevske Palanke privedena je početkom aprila ove godine nakon što je slučajno ugušila svoju dvomesečnu bebu. Kako je utvrđeno istragom, Kemani je zaspala pored bebe, pa se u snu okrenula i prignječila je telom.