Podiglo se mnogo prašine zbog koronavirusa koji su dobili teniseri sa Adrija Tura, među kojima je i Novak Đoković.

Novak Đoković

Novak Đoković, Foto: AP/Darko Vojinovi

Na žalost, mnogi se naslađuju činjenicimo da najbolji teniser planete ima koronavirus jer tvrde da je svojom neodgovornošću doprineo da se zarazi veliki broj ljudi, kako u Beogradu, tako i u Zadru  Svetski mediji bruje o Novaku Đokoviću. . Hrvatski stručnjak Nikola Pilić oglasio se posle vesti da je Novak Đoković zaražen koronavirusom i stao je u odbranu nekadašnjeg pulena.

Pričao sam s Novakom u subotu, dan pre nego što se sve ovo dogodilo. Bio je ponosan i srećan. Bio sam u organizaciji velikih turnira, ogroman je novac tu u pitanju, a Novak je sve sam pokrio.   Saznao sam šta se dogodilo i mnogo mi je žao zbog Novaka. Bila je ovo plemenita ideja, koja je nažalost završila katastrofom Taj turnir je trebalo da bude ogromna promocija Hrvatske u svetu, posebno u ovom trenutku koji je delikatan za celi svet – rekao je Pilić za hrvatski portal Indeks.

– Znate li koliko znači kad vam dođu broj 1 i još nekoliko igrača iz samog teniskog vrha? Šteta, baš šteta.

 

Nema to veze s tenisom. Ne znam, nisam pametan, ali jasno mi je da je problem ogroman. Nije ovo problem samo za tenis. U pitanju su svi sportovi, posebno fudbal. Nije mi jasno kako neko može da misli da će moći da kontroliše masu na tribinama. To je nemoguće.    Kakva crna sezona? O čemu mi tu pričamo? Nemam pojma kako Amerikanci misle da će se održati US Open ako će igrače iz Evrope po dolasku u Ameriku držati dve nedelje zaključane u karantinu. Ovo što se dogodilo veliki je problem i nemam pojma kako će ga ljudi iz sporta rešiti – zaključio je Pilić.