Jedan od fudbalera koji su se nalazili na radaru N/FSBiH u periodu dok je Mehmed Baždarević bio selektor je Martin Pušić

U to vrijeme Pušić je igrao za Midtjylland i važio je za najboljeg strijelca u danskoj ligi. Njegovi nastupi prvo su ‘zapali za oko’ Saši Papcu koji ga je najprije kontaktirao, a potom je konkretan razgovor s njim obavio tadašnji selektor Mehmed Baždarević.

Iako je Pušić tada jasno poručio da ne bi imao ništa protiv da obuče dres BiH, u međuvremenu njegova karijera je krenula silaznom putanjom i od cijele priče na koncu nije bilo ništa. Uslijedile su epizode u Sparti Rotterdam, Aarhusu, Horsensu, Mattersburgu, da bi sada u 32-godini karijeru nastavio u Njemačkoj, prenosi Sportske.ba.

Mediji u Austriji, gdje je i rođen, objavili su da je Pušićev novi klub tamošnji trećeligaš 1860 München s kojim je potpisao ugovor do ljeta 2021. godine.

“Sjajan je osjećaj potpisati za ovako tradicionalan klub. Već se radujem novom izazovu i dat ću sve od sebe da opravdam povjerenje”, poručio je Pušić.

Njemačka je za njega šesta zemlja u dosadašnjoj karijeri.