Tuesday, April 20, 2021
Home Hronika Tihomir Stanić o Mileni Radulović: “Ja sam zaista potrešen, divim joj se…...

Tihomir Stanić o Mileni Radulović: “Ja sam zaista potrešen, divim joj se… A tražiti od žrtve bilo kakvo objašnjenje – zašto sad a zašto ne ranije – to je zločin!”

850
Mlada glumica je Miku Aleksića prijavila policiji zajedno sa još dve devojke koje, kako je ispričala, ranije nije poznavala, a osumnjičeni učitelj glume priveden je policiji.

Sinoć je kao bomba odjeknula ispovest glumice Milene Radulović  u kojoj tvrdi da ju je u njenoj 17. godini više puta silovao ugledni beogradski učitelj glume Mika Aleksić.

IMG-0492
IMG-0492FOTO: SCREENSHOT / RAS SRBIJA

Nakon što je Milena Radulović sinoć na svom Instagram profilu podelila naslovnu stranu Blica sa porukom “posle teške unutrašnje borbe neke hrabre devojke i ja rešile smo da stanemo na put mračnom krugu zlostavljanja”, ispod objave su se ređale brojne poruke podrške, što od kolega, što od njenih pratilaca i prijatelja i brojnih javnih ličnosti.

“Imala sam 17 godina. To se nije dogodilo jednom. Ponavljalo se”Šest godina sam bila u školi Mike Aleksića kada me je silovao. , rekla je ova renomirana glumica.

Jedna od poruka je stigla i od glumice Danijele Štajnfeld, a na svom Fejsbuk profilu oglasila se i glumica Hana Selimović, koja je napisala da je i sama pohađala glumu kod Mike Aleksića i da iz te škole nije izašla bez trauma.

Poruke podrške uputili su joj, između ostalih, glumci Milan Marić, Aleksandar Radojičić, Ivan Bosiljčić, Miodrag Radonjić, Goran Šušljik, koleginice Nina Janković, Jelisaveta Orašanin, Ana Franić, Nada Šargin, voditeljke Marija Kilibarda, Irina Vukotić…

Jutros je na Televiziji Prva na ovu temu govorio i glumac Tihomir Stanić.

-Duboko poštovanje imam prema bolu žrtava i prema njihovoj odluci da to obelodane. Oduvek u društvima, ne samo našim, to se relativizuje. Priča se zašto je ćutala. Pa molim vas zamislite da se nekom tako nešto desi. To se ne može rečima opisati, to je … razmišljati i tražiti od žrtve bilo kakvo objašnjenje, zašto sad a zašto ne ranije, to je zločin. Ja sam zaista potrešen. Saosećam duboko s tim što joj se desilo i divim joj se na načinu na koji je to saopštila. S druge strane, javna ličnost koja se bavila tom vrstom posla… ovaj slučaj može biti, ako ne presudan, ono jako bitan u zaštiti svih potencijalnih žrtava u budućnostu. Ja bih pričao o Mileni Radulović, ja joj se divim, ja nju poznajem, to je jedna divna devojka, divna osoba, divna glumica, divan čovek – rekao je glumac, između ostalog, u razgovoru sa voditeljkom.

– Ne mogu čak ni da govorim, ali biće prilike, o ovome će se sigirno još pričati. Niko nije ni slutio šta sve može da se krije… – zaključio je Tihomir Stanić.

J.I.