Slavni Portugalac tada će imati 37 godina i logično je da će jednom doći kraj. Toga je svjestan Ronaldo, ali i svi njegovi fanovi

Cristiano Ronaldo, jedan od najboljih fudbalera današnjice i svih vremena, u nedjelju je najavio da će Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru biti njegovo posljednje veliko takmičenje.

Slavni Portugalac tada će imati 37 godina i logično je da će jednom doći kraj. Toga je svjestan Ronaldo, ali i svi njegovi fanovi.

Sada su počela nagađanja kada će CR7 napustiti redove Juventusa.

Kako pišu italijanski mediji portugalski majstor narednog ljeta mogao bi napustiti Staru damu. I objašnjenje je jednostavno i shvatljivo. Naime, tada Ronaldo ulazi u posljednju godinu ugovora. A kako ga Juventus plaća 31 milion eura po sezoni, to predstavlja teret za budžet italijanskog prvaka i gotovo je izvjesno da će ga prodati kako bi naplatili bar nešto.

Za usluge Portugalca zainteresovan je PSG, koji je spreman platiti minimum 50 miliona eura, a u cijeloj priči svi bi bilo zadovoljni – Juve bi zaradio, PSG dobio zvijezdu, a Ronaldo bi osjetio čari Pariza…