Molimo te javi se, budi nam svedok da raščistimo slučaj, i nađemo odgovore!Draga ženo, majko, ti koja si se porodila istog dana 23. avgusta 2020 kada i na žalost preminula Dragana Savić, koja si sa njom ležala u sobi.

Olivera kaže da nema pouzdanih informacija da je iko bio sa Draganom u njenim poslednjim trenucima, ali da se nada da nije bila sama, te da bi porodica želela da zna kako je preminula.

Ovaj dirljivi apel posredstvom Fejsbuka uputila je Olivera Rajtenbah, jetrva porodilje koja je pod još nerazjašnjenim okolnostima umrla na niškoj Ginekološko-akušerskoj klinici nakon što je rodila devojčicu.

 

“Bili bismo zahvalni na pomoći osobi koja ima neka saznanja o tome što nas muči. Zato sam odlučila da se putem Fejsbuka obratim i zamolim ženu koja je eventualno bila sa njom u sobi, da sa nama podeli saznanja o njenoj smrti.Sve informacije koje imamo, dobili smo od medicinskog osoblja, imamo samo njihovu verziju tragedije… Pošto imamo osnova da sumnjamo u ono što su kazali, pokušavamo da nađemo svedoka Draganine smrti. “, rekla je Olivera za Telegraf.rs.

Međutim, kako je naveo, smatrao je da nije u opasnosti, naročito pošto je prvi porođaj prošao bez ikakvih problema.Prema navodima Draganinog supruga, ona se porodila oko 18.45 sati, a telefonom mu se javila oko 22 sata. Požalila se da joj nije dobro, i da je krv svuda oko nje.

Vest da je preminula ubrzo nakon njihovog poslednjeg razgovora užasnula jer ništa nije ukazivalo na mogućnost tragičnog ishoda.Takođe, kako je istakao, Dragana je bila potpuno zdrava žena.

Olivera se od nje oprostila rečima koje kidaju dušu.Preminula porodilja, iza koje je ostala i desetogodišnja ćerkica, sahranjena je juče na groblju u Donjoj Vrežini.

” Ne želim da odeš. Ćuvaćemo uspomenu na tebe, u srcu, a ti čuvaj nas odozgo. Daj nam snage, čuvaj svoju dečicu, tvoje blago. Nebo je postalo bogatije za još jednog anđela.Oprosti, ali ne mogu. Ne mogu da se pomirim sa činjenicom da te više nema. Da nikada više neću čuti tvoj glas. Da mi kažeš Olivera Katarina, smešna si mi. Ne želim da ti kažem zbogom zauvek, jer nisi otišla. “, navela je ožalošćena žena.

Bojan Lukić, direktor niškog GAK-a potvrdio je da je Dragana na porođaj došla zdrava.

” I nama je enigma, zbog čega se to dogodilo. Nakon što se završi obdukcija, komisija za proveru stručnog rada daće svoje mišljenje o svemu što se desilo”.Porođaj je poranio četiri, pet nedelja pre termina, ali je beba dobro. Izgledalo je da je i sa majkom sve u redu, ali dva, tri sata kasnije uočili smo problem sa zgrušavanjem krvi. Cele noći smo se borili za njen život, bio sam u toj ekipi lekara, ali nažalost, završilo se loše. , kazao je Lukić.

Komentarišući optužbe rodbine, on je kazao da je prva obdukcija odbacila njihove sumnje, ali da će se za petnaestak dana znati sve o Draganinoj smrti.

(Mondo/Telegraf)