Telekom Srbija saopštio je da će kompanija isplatiti privremenu dividendu za 2020. godinu u bruto iznosu od 2,06 milijardi dinara, a evo i šta to znači za građane.Stižu nove pare od besplatnih akcija.

. Novo saopštenje za njih znači da će po svakoj akciji dobiti po 2,19 dinara neto što znači 68 dinara ukupno. Svi građani koji imaju pravo na besplatne akcije dobili su po 31 akciju Telekoma Datum isplate će biti naknadno objavljen.

 FOTO: KOSTADIN KAMENOCV / RAS SRBIJA

 

“Bruto iznos dividende po akciji je 2,58 dinara, a na šta imaju pravo svi zakoniti imaoci akcija Telekoma Srbija na dan 15. oktobra, navodi se u obaveštenju koju je potpisao generalni direktor kompanije Predrag Ćulibrk.

Kako do novca

Građani koji nemaju račun za besplatne akcije u Pošti, novac od dividende mogu da podignu u svojoj banci.

Novac od dividende građani, po uplati kompanije, mogu da podignu na šalteru preduzeća Pošta Srbije uz obavezno pokazivanje lične karte. Dakle, sve što je potrebno jeste lično prisustvo, lična karta i rečenica da hoćete da podignete novac po osnovu dividende od akcija Telekoma.

 

Koliko imamo akcija

Za razliku od NIS i Aerodroma, akcijama Telekoma ne može se trgovati na berzi, ali po osnovu dobiti ove telekomunikacione kompanije moguća je isplata dividende, što se sada i dogodilo.

Da podsetimo, po pet akcija NIS početkom 2010. godine dobilo je 4,8 miliona građana koji su potom dobili i po jednu akciju Aerodroma “Nikola Tesla”, a zatim i po 31 akciju Telekoma.

Jedna akcije NIS danas vredi 558 dinara, a Aerodroma 930 dinara.