Emir Spahić je, čini se, prije od očekivanog okončao svoj rad u N/FSBiH.

Ovaj bivši kapiten reprezentacije se na poziv Vice Zeljkovića uključio u rad N/FSBiH tako što je sa Zvjezdanom Misimovićem činio stručnu komisiju za izbor selektora, no taj angažman je navodno završen.

Poznato je kako Emir Spahić naginje na Sergeja Barbareza, dok je druga struja više za Ivayla Peteva koji je u ovom trenutku daleko bliže tome da postane novi selektor Zmajeva.

Dnevni Avaz piše kako je Spahića iritirao način na koji bi Petev trebao postati selektor te da nije slučajno danas napustio sjednicu komisije za izbor selektora.

“On ozbiljno razmišlja da se više ne upušta u rad, a vjerovatno je već i donio odluku da je njegov angažman u sadašnjoj konstalaciji snaga u NS BiH okončan”, kaže za Avaz izvor iz N/FSBiH.

DŽEKI SE NE PIŠE DOBRO: Roma našla zamjenu za Dijamanta i spremni su je skupo platiti

Edin Džeko je u vrlo kratkom vremenu postao legenda Rome i ikona navijača “Vučice”. Dijamant se tako od dolaska u Romu 2016. godine prometnuo u glavnog igrača i kapitena rimskog kluba.

Upravo je bh. reprezentativac u proteklim sezonama nosio cijeli tim na svojim leđima a nerijetko je upravo Dijamant donosio bitne pobjede i bodove svojim golovima. No, Džeko je trenutno u poznim igračkim godinama i teško je vjerovati da može zadržati ovakvu formu i tempo u narednim sezonama.

Toga su i u Romi svjesni te su se dali u potragu da pronađu zamjenu za Džeku. Prvi korak u tom smjeru bio je dovođenje na posudbu mlade zvijezde Real Madrida Borje Mayorala, no teško da će Španac nakon isteka posudbe ostati u Rimu.

Stoga su se čelnici Rome okrenuli novom rješenju, a ono dolazi u vidu mladog i perspektivnog napadača Sassuola Giovanni Scamacce koji ove sezone igra na posudbi u Genoi.

Scamacca je rođen 1. januara 1999. godine, a prošle sezone je postigao devet golova igrajući na posudbi u Seriji B za Ascoli. Time je privukao pažnju velikih klubova, a ove sezone je postigao dva pogotka u Seriji A.

Italijanskim klubovima je zanimljiv jer i pored visine od 195 cm ima zavidnu tehniku i učešće u igri. Sassuolo za njegove usluge traži 25 miliona eura, što nije mala suma u ovo doba korone.

Čini se da je Roma napokon pronašla zamjenu za Dijamanta i da se polako spremaju na život bez Džeke.