“Tajms” navodi i da australijsku vladu nije bilo lako nagovoriti da dopusti održavanje grend slema, a da je problem napravio upravo Adrija tur koji je tokom leta održan u Beogradu.Melburn očekuje dolazak od oko 1.270 ljudi za 48 sati narednog vikenda, jer će tada doći večina tenisera i teniserki koji učestvuju na Australijan openu.
Očekivano, britanski mediji opet su opleli po Novaku Đokoviću kao i svake sezone pred Australijan open

Naime, stanovnici hotela u Melburnu nisu srećni što će teniseri boraviti u njihovoj zgradi tokom karantina, a britanski “Tajms” je za to okrivio Novaka Đokovića.

Ko napusti karantin bez dozvole biće kažnjen sa 19.000 dolara i potencijalno krivično gonjen, moguća je diskvalifikacija, gubitak nagradnog fonda, produženi karantin, pa čak i hapšenje i deportacija zbog kojeg bi ulazak u Australiju tokom narednih nekoliko godina bio doveden u pitanje.Zbog toga su pravila vrlo stroga i jasna.

ap photo

 
To se nije dopalo Australijancima, koji su u državi Viktoriji uspela da sprovede striktni tromesečni karantin, posle kojeg je doživela 61 dan bez zaraženih osoba i postojala je šansa da turnir zapravo i ne bude održan.Problem je nastao jer su teniseri u Beogradu bili u provodu i ponašali se kao da je sve normalno.