Dečak je imao lep dan i samo je želeo da ga uz majku privede kraju

Bilo je to jedno krajnje obično veče u kući Škotlanđanke Kler Marfi.

Sin Kilijan bio je srećan jer je tokom dana igrao čuvenu igru “Fortnajt” i pred film je zagrlio majku i rekao joj da je voli.Sela je u sofu sa osmogodišnjim sinom da pogleda jedan film.

Prestravljena majka počela je da vrišti i doziva pomoć iako je videla da tu ni Hitna pomoć verovatno ne bi mogla da pomogne.Samo nekoliko trenutaka kasnije, dečak je pao na pod.

Prethodno je čak i deda Brus (51) pokušao da ga reanimira na licu mesta i vrati u život.Kad su doktori došli, Kilijan je još davao kakve-takve znake života ali je po dolasku u bolnicu preminuo.

Stalno je uzimao pumpicu za disanje i lekove takođe, a kad je počeo karantin zbog koronavirusa, cela porodica zbog njega gotovo nijednom nije izašla iz kuće, već su njima donosili hranu i ostale potrepštine.Kler je u razgovoru sa policijom i doktorima otkrila i najverovatniji uzrok iznenadne smrti sina – još kao beba imao je težak oblik astme od koje se nikad nije izlečio.

Zbog njegove ljubavi prema igri, svi drugari došli su obučeni u kostime junaka igrice, zbog čega su odrasli neutešno plakali ceo dan.Sahrana malog Kilijana u Dandiju bila je u znaku “Fortnajta”.