Tajson je u ringu bio strah i trepet, a njegov karakter jednim delom formirala je i trauma kroz koju je prošao u mladosti. Najmlađi prvak u teškoj kateogriji mnogo je doprineo boksu kao sportu, a njegov put do vrha bio je veoma težak.

Legendarni bokser Majk Tajson kaže da silovanje kojim je bio izložen kao dečak nije uticalo na njegov život.

 

Bio sam dečak. On je bio stariji čovek. Tukao me i seksualno zlostavljao. Nikad ga nakon toga nisam video. Naučio sam da to ne znači da si manje muškarac jer se dogodilo, rekao je Majk.

Kada je Majk Tajson priznao da je kao adolescent pretrpeo silovanje, novinar “ESPN”-a Džeremi Šap koji ga je intervjuisao, ostao je u šoku.

Otac ga je napustio dok je išao u osnovnu školu ostavivši njegovu majku s troje dece. Život mu se promenio iz temelja kada je imao 16 godina ostao i bez majke, a ubrzo nakon toga i bez sestre.- Nikada nikome to nisam rekao. Nije mi nelagodno nego to je samo nešto što se dogodilo. Nije imalo veliki uticaj na moj život. Prebrodio sam to tokom borilačkih dana, dodao je on.

“Gvozdeni Majk” ne voli pretarano da govori o ovoj temi.

Podsetimo, Tajson se nedavno vratio treninzima, a govori se da se priprema za treći okršaj sa čuvenim rivalom Ivanderom Holifildom.

 

– Nikada nisam imao priliku da pričam s njom i da je upoznam. To je je slomilo lično i emotivo, iskren je bio Tajson, koji je sa 13 godina već bio uhapšen čak 38 puta zbog sitnog kriminala. Nikad nisam video majku srećnu zbog mene, zbog stvari koje radim. Znala me jedino kao divlje dete koje trči po ulicama i dolazi kući s novom odećom za koju je znala da je nisam kupio