Ponos Bosne i Hercegovine Lana Pudar dočekana je večeras u svom Mostaru.

Lana se sa Svjetskog prvenstva vratila s bronzom u trci na 200 metara delfin i ispisala je povijest bh. sporta.

U istoj disciplini na 100 metara osvojila je sedmo mjesto i pokazala je da se radi o najvećem talentu bh. sporta od samostalnosti naše zemlje.

Mostarci su večeras dočekali svoju Lanu. Nešto više od 1000 građana usprkos lošem vremenu ovacijama je nagradilo najbolju plivačicu Bosne i Hercegovine. Doček je organizovao Sportski savez Mostara na čijem čelu se nalazi Senad Kevelj.

Pudar na dočeku u Sarajevu: Hvala svima, ova medalja je kruna
Lana Pudar je dočekana i na sarajevskom aerodromu.

Ona se na press konferenciji obratila javnosti.

“Hvala vam što ste došli u ovolikom broju. Znači mi podrška koju sam dobila. Ovo takmičenje je za mene bilo fenomenalno i kruna godine, a kruna takmičenja ova bronzana medalja. Maštala sam o osvajanju i sjajan je osjećaj naći se na pobjedničkom postolju. Moglo je biti i boljih stvari, ali u svakom slučaju sam jako zadovoljna. Još jednom, hvala svima na podršci”, kazala je Lana.

“Želja mi je još ići na velika takmičenjima i ostvarivati rezultate. Olimpijske igre su preda mnom, Svjetska i Evropska prvenstva. Olimpijska medalja je san svakog sportiste, te da Mostar dobije olimpijski bazen”, rekla je naša najbolja plivačica.

“Do kraja godine imam još Državno prvenstvo, pa se nadam da ću dobiti koji dan odmora oko Nove godine i tih praznika da se malo odmorim i napunim baterije za novu sezonu”, dodala je Pudar.