Uočigled braće neplivača koji nisu mogli da mu pomognu!Neplivač Goran Ostojić, 19-godišnji mladić iz sela Podlokanj kod Novog Kneževca.

Nesreća kod Novog Kneževca

Nesreća kod Novog Kneževca, Foto: Alo.rs

Zajedno sa braćom Daliborom (22) i Bojanom (16) i drugom Božom Elezovićem (22) otišao je na kupanje. Neutešna majka Daliborka Ostojić (41) u neverici konstatuje da je sina Gorana nešto vuklo da ide na kupanje i da nije slušao savete da ne odlaze.Još jedna nesreća na kupalištima u Srbiji odnela je mladi život na divljem kupalištu, gde je istaknuto da je zabranjeno kupanje. Ipak, nesrećni sticaj okolnosti i želja da se rashlade, u subotu je bio koban za Gorana Ostojića pred kojim je bio život, planovi i nadanja.

–  Zvala sam ih telefon oko 15.30 časova, međutim, niko od sinova mi se nije javio. Bilo mi je čudno, jer mi se uvek jave. Oko 16 časova došla je Hitna pomoć. Videla sam da nekog traže, posumnjala sam da nešto nije u redu. Nisu znali kako da mi saopšte tužnu vest, pa su rekli snaji i ona mi je saopštila da se Goran udavio. Insistirao je i nagovarao braću da idu, oni nisu hteli. Ipak, popustili su mu. Još su hteli i dedu da povedu. Da je deda otišao, udavio bi se i on. Došli su kući, doneli sladoled, sestri, babi i meni i oko pola tri otišli na kupanje. – u suzama priča Goranova majka Daliborka.

 

Kaže da ga najviše boli scena koju će pamtiti do kraja života-gledali su brata kako se davi, a kao neplivači bili su nemoćni da mu pomognu.Mlađi brat Bojan (16) priča da je Goran potonuo nakon dva do tri minuta od ulaska u vodu, iako mu je govorio da ne zalazi dublje od plićaka.

–  Ostao je tu oko tri minuta, ali je ipak otišao predaleko. Govorili smo mu: “Nemoj daleko da ideš, ne znaš da plivaš.” U jednom momentu je skliznuo i propao. Počeo je da se davi, mlatio je rukama i pokušavao da se spase. Brat Dalibor i drug Boža su ušli da mu pomognu. Dalibor je uhvatio Gorana, ali je počeo i njega da vuče. Obojica bi se utopili, da Boža nije povukao Dalibora i spasio ga .Oko tri sata smo stigli na kupanje. Bio sam pet puta puta na tom kupalištu i znam teren, ali Goran ga nije znao. Upozoravao sam ga da ne ide duboko. Posle tri minuta, udavio se-priča Bojan-Kao neplivači, ušli smo u plićak da se malo rashladimo. Goran je sa nama bio u plićaku gde je voda do prsa. – navodi Goranov brat Bojan.

Nesreća kod Novog Kneževca

Foto: Alo.rs

 

–  Dalibor mi je javio: “Ujače, udavio mi se brat”. Odmah je nas petoro selo u kola i otišli smo na mesto nesreće. Jedan moj kolega, Darko Jovetić iz Podlokanja je odmah skočio, zaronio i izvukao Goranovo beživotno telo na obalu. Ja imam problema sa srcem, pa nisam odmah skočio. Tu je duboka voda oko 2 metra. Odmah smo zvali Hitnu pomoć iz Kikinde i Čoke. Ali tad je već bilo kasno. Goran se udavio. Njih četvorica su kolima “jugom” otišli i svi su neplivači. Stariji brat Dalibor je nekoliko puta napomenuo Goranu da ne ide duboko u vodu. Rekao mu je: “Ne boj se, znam ja malo da plivam”. Dalibor se vratio u auto da uzme cigare. Utom je već čuo da drug Božo viče: “Dalibore, spasavaj, davi se Goran“.Goran do sada nije išao na divlje kupalište između Crne Bare i Mokrina.- tužno prepričava Goranov ujak.

Milan Ostojić, ujak pokojnog Gorana, kaže da mu je Goranov stariji brat Dalibor javio za nesrećni slučaj i da je odmah kolima krenuo ka divljem kupalištu, ali je tada sve bilo kasno za spasavanje njegovog sestrića.

Telo stradalog mladića odneto je u novosadski Centar za sudsku medicinu na obdukciju.Goranovog brata Dalibora nismo zatekli kod kuće,kažu da je otišao da sređuje papire za sahranu.

Povučen i miran

 

– Svi su ga hvalili da je dobar. Govorio je da zna da pliva, ali nije znao. Goran je završio za kuvara u Novom Kneževcu i radio je građevinske poslove, a trebao je uskoro da radi kao kuvar i da polaže za kola.Bio je mirno i povučeno dete. Nije bio nevaljao, nikoga nije dirao, ni sa kim nije započinjao kavgu.   – kaže majka Daliborka.

Nastradali Goran bio je peto dete majke Daliborke, pored blizanaca Borisa i Dalibora (22), Bojana (16) i ćerke Anastasije (8).