Čitava Srbija će žaliti kada se bude povukla.Iako ima tek 28 godina, smatra da je to pravi trenutak da se okuša u nekom drugom zanimanju.

Naravno, ostaće i dalje u sferi sporta, jer je to ono gde se najbolje snalazi već 20 godina.

Milica Mandić, srpska tekvondoka i olimpijska šampionka iz Londona 2012. sprema se polako da završi sportsku karijeru.

 

 

 

–  Ne možemo da napravimo ni državno prvenstvo, zabranjena su okupljanja. Tako da održavamo formu i pokušavamo da radimo na nekim drugim stvarima.Od početka situacije sve je bilo nezgodno. Imali smo odličan tempo do marta, treninzi takmičenja, sve je bilo uzlaznom putanjom, a od tada je sve stalo. Mi ne možemo sad da planiramo ništa, jer nemamo kalendar takmičenja.

Kao i svi profesionalni sportisti i Milici je situacija oko korona virusa učinila da mora da promeni mnogo stvari.

Milica MandićFOTO: V. LALIĆ / RAS SRBIJA
Milica Mandić

Da li je bio moguće da se sitaucija iskoristi na pravi način?Kao i uvek postoje optimisti i pesimisti.To znači da će nakon Olimpijskih igara naredne godine zavšiti karijeru.

Meni ovo nije idealno, jer sam planirala da završim karijeru ove godine, ali sada sve moram da pomeram za godinu dana.- Mora da se iskoristi, nema tu sažaljenja, nije ovo neka situacija za kukanje. Ima mnogo težih situacija, gde su ljudi bili bolesni i imali smrtne slučajeve. Kod mene je sve proteklo dobro, hvala Bogu.

U nekom momentu je teško biti svestran jer si posvećen samo jednoj stvari, ali ja sam uspela da završim fakultet pored svega. Želela bi da ostanem u sportu.

– Fokus je na olimpijskoj medalji i da se sa njom oprostim. Trudiću se da se spremim maksimalno da budem vojnik u pravom smislu.  To je nešto što najavljujem sa tugom. Dolazi vreme da izvedem tranziciju iz sporta na neko drugo polje, imam 28 godina i mislim da je to pravo vreme.