Cristiano Ronaldo je glavna tema italijanskih medija, a sada su svi počeli da pričaju o njegovom odlasku.

Iako je jedan od najboljih fudbalera ikada nas svojim društvenim mrežama objavio da je on sretan u Juventusu i da ne planira da ode, mediji iz Rima ipak misle drugačije.

Ronaldo nije bio u startnoj postavi prethodnog vikenda, a njegov agent Jorge Mendes radi na tome da mu pronađe novu sredinu. Međutim, tu postoji jedan veliki problem – u ovom trenutku niko ne želi da ga dovede.

Naime, “Corriere dello Sport” prenosi da je najmoćniji fudbalski agent imao razgovore sa svakim velikim klubom u Evropi i ponudio im Ronalda, ali da im niko do sada nije dao pozitivan odgovor.

Jedini koji ga je želio je Sporting iz Lisabona, međutim Ronaldo misli da može da igra na nivou iznad svog prvog kluba i zato mu oni nisu opcija, dok je zvanično “ne” čuo i od Real Madrida. Za to vrijeme Manchester United ne isključuje opciju da angažuje Ronalda, ali ga uslovljavaju da drastično smanji platu, što će biti malo teže, prenio je “Mondo”.

Postojala je šansa i da PSG i Juventus naprave transfer igrač za igrača – Icardi za Ronalda, ali je to zatvoreno dolaskom Messija, dok iz taktičkih razloga ni Pep Guardiola nije prava adresa za Ronalda, iako bi možda Manchester City bio mnogo jači sa njim.

Engleski mediji javljaju da je sada opcija i Tottenham, u kome će Mendes tek da “vedri i oblači” poslije dolaska trenera Nuna Espirita Santa, međutim pitanje je da li klub koji “tone” od finala Lige prvaka 2019. godine može da zadovolji ambicije Ronalda.