U istom udesu stradala je i njena majka Svjetlana, a otac i mlađa sestra se trenutno bore za život na UKC RS, piše Srpskainfo.

Školski drugari su se uz emotivan video snimak na društvenim mrežama oprostili od Dragane Livnjak (19), koja je u subotu nastradala u saobraćajnoj nesreći kod Teslića.

„Reči su suvišne, suze same teku. Spavaj anđele“,„Neka joj je laka crna zemlja, a mekani oblaci po kojima sad hoda“ samo su neki od tužnih komentara sugrađana koji su šokirani tragedijom koja je zadesila ovu porodicu iz Teslića.

Beživotna tela Dragane i Svjetlane vatrogasci su izvlačili dugo iz smrskanog automobila, koji je od siline udarca sleteo sa kolovoza, kao i “audi” koji je udario u njih.Podsećamo, u saobraćajnoj nesreći koja se u subotu dogodila kod Teslića, kada su se sudarila dva automobila, “audi 6” kojim je upravljao Goran Bjelac i “fiat” za čijim volanom je bio Zoran Livnjak na licu mesta je poginula Zoranova supruga Svjetlana (36) i starija ćerka Dragana (19).

Vozač “audija” je prošao bez povreda. Međutim, kako saznajemo Zoran i njegova mlađa ćerka, četverogodišnja S. L. su životno ugroženi.Povređenog Zorana sa malom Sofijom hitna pomoć je u besvesnom stanju prevezla u Opštu bolnicu Doboj, a odatle na UKC Republike Srpske u Banjaluku budući da je njihovo zdravstveno stanje veoma teško.

Danas će u dobojskoj bolnici biti obavljena obdukcija tela poginulih.

Zoran i tragično stradala Svjetlana su u braku pored ćerki dobili i sina Marka, koji je tinejdžerskog uzrasta i koji je u šoku zbog nesreće.Kako se saznaje porodica Livnjak iz mesta Banja Vrućica pored Teslića, vraćala sa kršenja i proslave koja je usledila.

Nesreća u kojoj su stradale majka i ćerka iz TeslićaFOTO: USTUPLJENE FOTOGRAFIJE
Nesreća u kojoj su stradale majka i ćerka iz Teslića

Rođaka porodice se oglasila i ispričala da je ovo tragedija za čitav kraj jer je porodica Livnjak važila za uzornu porodicu.

– Njihova Dragana najstarija ćerka je bila dobra kao anđeo, sada se sa majkom preselila na onaj svet. Daće bog da Zoki preživi sa malom Sofijom i da dođe kući kod Marka.Svjetlana i Zoran su uvek važili za vredne i poštene ljude. On radi u osnovnoj školi. Zajedno su od mladosti, takoreći jedno su drugom prva ljubav. Imaju troje dece. Od tuge ne mogu da pričam. – rekla je rođaka Mara.

Sutra Dan žalosti u Tesliću

Dan žalosti je proglašen na dan kada će Svjetlana i Dragana biti sahranjene, a odluku o tome doneo je načelnik opštine Teslić Milan Miličević.

Na području opštine Teslić sutra će biti Dan žalosti povodom tragične smrti majke i ćeri, Svjetlane i Dragane Livnjak, koje su stradale u saobraćajnoj nesreći.

 

– Sva fizička i pravna lica dužna su da svoje ponašanje odnosno aktivnosti usaglase sa ovom odlukom .Dan žalosti obeležiće se spuštanjem zastava na pola koplja na svim javnim ustanovama i preduzećima čiji je osnivač opština Teslić i drugim javnim mestima.– saopšteno je iz Opštinske uprave.