Veronika Fernandeš (32) iz brazilskog grada Vitorija imala je tu nesreću da poslednjih godinu dana pre saobraćajne nesreće živi sama.

Od prvog trenutka sve joj je bilo previše čudno

U komi se našla nakon što je prilikom vožnje biciklom po sporednom putu na nju naleteo pijani muškarac.Roditelji su joj preminuli, decu nije imala, a napustila je momka nekoliko meseci pre padanja u komu.

 

Lekari su se danima borili za njen život, a onda je priključena na aparate. Lokalne novine su pisale o njoj, pa su se mnogi zainteresovali za Veronikinu sudbinu.Odletela je dvadesetak metara dalje i pala na glavu.

Odmah je pozvao i decu. Svi su se navodno silno obradovali Veronikinom buđenju, ali njoj nije bilo jasno kako se svega ostalog seća, ali ne i ovih lica koja bi trebalo da su najvažnija u njenom životu.U komi je ova žena provela 182 dana, a prilikom buđenja kraj kreveta ju je čekao muškarac koji se predstavio kao njen muž.

Tu je shvatila o čemu se radi i pozvala je doktore.Narednog dana saznala je da su lokalni mediji pisali o njoj i uvek su apostrofirali da je bogata, pošto je nasledila silnu imovinu od roditelja.

Zapravo je bila reč samo o lokalnom prevarantu koji je želeo da igra na kartu amnezije i useli se kod Veronike kako bi je ubedio da joj je muž i da imaju dvoje dece, jer je pročitao da živi sama.

Glumio je savršeno.Tvrdio im je da su porodica, da će da umre bez nje. Pitala ih je da li je ovaj čovek s decom dolazio da je obilazi, oni su rekli – skoro svaki dan.

Prevarant je u međuvremenu uhapšen, dok se za decu ispostavilo da su iz njegovog kvarta i da im je platio da glume u bolnici.

 

Plan mu se izjalovio ne samo kad je Veronika shvatila o čemu se radi, već i pošto su joj lekari rekli da ne pati ni od kakve amnezije, te da se sasvim lepo oporavlja.