Mladi golman bh. prvaka Sarajeva Belmin Dizdarević dobio je priliku da bude dio “A” reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Povreda Jasmina Burića te pozitivan test na koronavirus kod Ibrahima Šehića stvorili su velike probleme Dušanu Bajeviću pred posljednje utakmice, a ‘rupu’ je na kraju popunio 19-godišnji Dizdarević iz redova Sarajeva.

U pitanju je golman od kojeg na Koševu u budućnosti mnogo očekuju, a u razgovoru za zvaničnu klupsku stranicu govorio je o prilici koja mu je ukazana, o sebi, svojoj karijeri…

“Tek ovako kada stavite sve na jedno mjesto, shvatite koliko se različitih stvari desilo u kratkom vremenskom roku. Tako je to u fudbalu, morate raditi u kontinuitetu i čekati svoju priliku. Sa prvim timom sam već više od dvije sezone, ujedno sam nastupao i za juniorsku selekciju FK Sarajevo. Prošao sam omladinske selekcije reprezentacije, a za U-19 sam upisao 5 nastupa. Trudim se na svakom treningu, utakmici jer znam da se sve to isplati kad-tad. Svi budu nagrađeni za trud prije ili kasnije. Sretan sam i ponosan, a ono što mogu reći je da ću nastaviti raditi vrijedno i strpljivo čekati trenutak kada ću pomoći klubu ili reprezentaciji u ostvarenju naših ciljeva”, rekao je Dizdarević za zvaničnu stranicu Sarajeva.

Otkrio je i kako je bilo dijeliti svlačionicu sa zvijezdom kao što je Miralem Pjanić.

“Za mene je to još uvijek nestvarno. Sa svojih devetnaest godina upoznao sam igrače koje pratim godinama, naša reprezentacija zaista ima kvalitetnih igrača. Cijeli život Pjanića gledam na TV-u i onda dođem do toga da se nalazimo u istoj svlačionici – zaista neopisiv osjećaj. Tom prilikom mi se čak predstavio, kao da ja već ranije nisam znao ko je on (smijeh). Mislim da je poziv u A reprezentaciju san svakog profesionalnog igrača. Ja sam svoj evo ispunio, ostaje još samo da zaigram (smijeh). Da mi je neko rekao da prije par mjeseci da će se ovo desiti ne bih vjerovao, međutim nikad ne znate šta sutra nosi. Situacija sa koronom je izmijenila poprilično našu svakodnevnicu, ali sam sretan što sam bio na raspolaganju našoj državi.”

Kada su u pitanju ciljevi, Dizdarević kaže:

“Definitivno Liga petice, ali polako – daleko je to još uvijek. Htio bih se plasirati sa Sarajevom u grupnu fazu europskog takmičenja. Ove godine smo bili blizu, siguran sam da ćemo u narednim sezonama to uspjeti ostvariti. Što se uzora tiče to je De Gea. Ponajviše radi njegovog stila branjenja, ali i prirodnog talenta koji je neosporan. Doprinijelo je i to što sam navijač Manchester Uniteda od djetinjstva”, rekao je, između ostalog, Dizdarević.