Ovaj Ginisov rekord sigurno niko ne želi da nadmaši.Pun Lim je bio potpuno sam četri meseca na splavu ,u Okeanu.

Ostao je bez hrane i vode potpuno psihicki unisten,preživeo je napade ajkula i oluje,Ali preživeo je …Evo i kako.:133 dana u Okeanu.

Velika Britanija je 1942.godine gubila u pomorskim bitkama a Kina se javila da pritekne u pomoć.

Jedan od Kineskih mornara dobrovoljaca  je bio Pun Lim.Novembra 23,1942 godine.na Atlanskom okeanu ,brod na kome se on nalazio ,potopile su dve Nemačke rakete.

Deset od jedanaest preživelih uspelo je da se spase,a Pun Lim je bio prepušten na milost i nemilost okeanu.

Njegova jedina nada je bila čamac za spašavanje koje je srećom bio opremnjen namernicama,ali ne za ovoliko dug opstanak na njemu.

Ono što je najgore  u celoj situaciji je to što on nije umeo ni da pliva,tako da je sebe morao da veže za čamac.

Uskoro je nestalo namernica ali ga je vodila njegova jaka želja za preživljavanjem.

Napravio je nadstršnicu kako bi skuljao svežu vodu ,iz baterijske lampe je izvadio žicu a iz čamca zubima ekser,savio i napravio improvizovanu udicu.

Lovio je ribu i sušio je na suncu i jeo je živu.Više puta je video kako brodovi prolaze pored njega ali ga niko nikad nije uočio.

A onda je došla oluja.Sve namernice su propadale sa splava,a Pun je bio toliko iscrpljen da nije mogao da nabavi nove.

Sledećeg dana sunce je bilo toliko jako da je mislio da će izgoreti,Srećom ,ptice su sletele na čamac i skočio je na njih pa su ubrzo one postale njegov ručak,sve dok nije vratio energiju da ponovo peca.

Ali,nastaje nova poteškoća ajkule su rasterale sve ribe,a potom je i on sam postao njihova meta.Iskoristio je i poslednji promil nergije da se odbrani od njih i otera ih.

Odjednom ,ugledao je da voda oko njega menja boju što je znacilo samo jedno -ublizini je kopno.

5.aprila .1943 godine.Iskrcao se u Brazil! U bolnici je proveo čak dve nedelje ,a potom se vratio u Veliki Britaniju,gde je dobio odlikovanje za hrabrost i na poklon dobio, simbolično ,zlatani sat.