Miralem Pjanić je pod ugovorom s Barcelonom do ljeta 2024. godine, ali Katalonci ga se žele riješiti ponovo, nakon što mu je završena posudba u turskom velikanu Bešiktašu.

Pošto neće ostati ni u Turskoj, jasno je da će bh. reprezentativac morati da traži novi klub za sebe, a sve je glasniji povratak u Italiju gdje je pružao dobre partije u dresu Rome i Juventusa.

Povezivao se s nekoliko italijanskih timova, dok se u posljednje vrijeme akcenat stavlja na transfer u Napoli i to da bude uključen u posao između dva kluba u vezi transfera Kalidoua Koulibalyja.

Navodno je Barcelona htjela da Pjanića koristi kao “mamac” uz novčanu ponudu Napolitancima za sjajnog senegalskog stopera, a sada je stigao komentar predsjednika Napolija, Aurelija de Laurentiisa.

“Barcelona nije tražila Koulibalyja i mislim da Barcelona nema dovoljno novca da potpiše bilo kojeg igrača. Ne zanimaju nas nikakve zamjene”, rekao je Laurentiis o glasinama da bi Pjanić mogao u zamjenu za Koulibalyja doći u Napoli.

Katalonci će biti jako aktivni tokom ljeta na tržištu, pokušavaju da se riješe mnogih igrača, a imaju u planu dovođenje nekih vrunskih pojačanja. Na listi je i Koulibaly, ali i Bayernov napadač Robert Lewandowski, koji je odbio produženje ugovora s Bavarcima.

Pitanje je samo na koji način Barcelonino rukovodstvo misli ostvariti sve te transfere s obzirom na financijsku krizu u kojoj se nalazi već dugo.