U vreme tragedije, u kući i dvorištu bili su svi članovi porodice, majka, otac i dve mlađe sestre, ali dečaku nije bilo spasa.   Nakon nalaza koje je zatražio nadležni tužilac, a kad Osnovno javno tužilaštvo dobije izveštaj, biće poznato i kada će dečak biti sahranjen, odnosno kada će telo biti predao porodici, ali i da li će se ispitati i odgovornost roditelja.

Obdukcija tragično nastradalog dečaka Dimitrija R. (12) iz naselja Pridvorice kod Smederevske Palanke, koji je poginuo u petak ujutru kada se prevrnuo traktor kojim je upravljao, trebalo bi da pokaže šta je stvarni uzrok tragedije.

policijska traka policija mesto zločina ubistvo

policijska traka policija mesto zločina ubistvo, Foto: Alo!/Dejan Briza

 

Nezapamćena tragedija dogodila se u petak ujutru, oko 9.30, na stazi koja se nalazi u okviru dvorišta kuće dečakove porodice.

– U jednom trenutku, traktor se nagnuo na stranu, a dečak se našao na zemlji. Tada je kabina traktora pala na njega – prepričavaju strašnu nesreću meštani Pridvorice.

Ekipa Hitne pomoći koju su roditelji pozvali mogla je samo da konstatuje smrt dvanaestogodišnjaka.

Istražni organi, kako saznajemo, sačinili su izveštaj sa svim relevantnim podacima o okolnostima nesreće i predali ga osnovnom tužiocu.Ubrzo su na mesto nesreće stigli su i policija i osnovni tužilac.

– Pošto se radi o maloletnoj osobi od samo 12 godina koja je sama upravljala traktorom, najverovatnije da će biti istražena odgovornost roditelja. Shodno tome, tužilac će odlučiti kakve će korake dalje preduzeti. – saznajemo u istrazi.

Meštani Pridvorice od petka su u neverici, svi odreda žale za dečakom.

To je divna porodica, vredna, a taj mali bio je dete za primer.  – pričaju meštani, dodajući da verovatno niko od ukućana nije ni pomislio da će doći do bilo kakve nesreće.

Njegovi roditelji se bave poljoprivredom, pa u takvim domaćinstvima deca često sama voze traktor, mada je to rizično

.Kvar ili brza vožnja

– Utvrdiće se da li je do toga došlo zbog eventualnog kvara ili zbog nestručne ili prebrze vožnje – kažu i istrazi.

Kako saznajemo, u daljem toku rasvetljavanja nesreće, trebalo bi da se ispita i sam čin prevrtanja traktora: