Prošle nedelje  ugledni gosti sa dve velike VIP žurke u Beogradu ,nakon što je utvrđeno da ga Ceca i Veljko imaju  počeli su juče masovno da se testiraju na korona virus .

Ceca slavlje FOTO: MILAN ILIC / RAS SRBIJA
Ceca slavlje

Za koga znamo da ima koronu?

Ceca Ražnatović se juče popodne oglasila na društvenim mrežama i potvrdila da ima koronu, baš kao i njen sin Veljko.   Voditeljka Dušica Jakovljević još uvek nije ni demantovala ni potvrdila da ima korona virus, iako se već danima priča da je pozitivna na isti, te je ta vest odjeknula u javnosti kao bomba. Frizer Cece i Anastasije, Stevan Radivojević, takođe je potvrdio da je pozitivan na virus, putem storija na Instagramu.

Ko čeka rezultate?

Mia Borisavljević je navela da će u toku današnjeg dana znati da li je zaražena, a i Bogdana Ražnatović, kao i njen sin Željko, saznaće rezultate danas. Jovana Joksimović je izašla u javnost i rekla da će, čim bude imala rezultate, saopštiti svima.

Jovana JoksimovićFOTO: JOVANA JOKSIMOVIĆ / INSTAGRAM
Jovana Joksimović

Ko nema koronu?

Aleksandra Prijović, koja je bila na žurki Ražnatovića, otkrila je da je negativna na koronu, pa se sinoć pojavila pred beogradskom publikom na nastupu u jednom klubu.  Anastasija Ražnatović je negativna na virus, a dva puta je radila test.  Žika Jakšić, producent “Granda”, potvrdio je da je negativan na virus.

Ko je još bio na žurkama?

Među zvanicama na veselju Ražnatovića su bili Aco Pejović i supruga, Miloš Nadaždin. Gorepomenuti Stevan, koji je potvrdio da ima koronu, bio je i na veselju Mije Borisavljević, Sanja Đorđević sa ćerkom, Jovana i Željko Joksimović, Mirko Šijan sa Bojanom Rodić, Filip Krajinović, Marina Visković, Maja Berović, Marijana Mateus, koje je takođe okupilo poznate.

Marijana MateusFOTO: RAS / RAS SRBIJA
Marijana Mateus

Kako izgleda procedura testiranja?

Zatim je uradila PCR test, koji se radi tako što se uzimaju uzorci iz brisa grla i nosa, koji je pokazao da je pozitivna,ali folk divi Svetlani Ražnatović prvo je urađen serološki test iz venske krvi, koji je pokazao da je negativna.

Preporuka je Svetske zdravstvene organizacije da su najrelevantniji molekularni testovi (PCR) koji se rade tako što se pacijentu koji sumnja da je zaražen uzima bris. Ovim testom se već nakon osam dana od trenutka zaražavanja može dokazati prisustvo korona virusa. Postoje razni testovi za potvrdu prisustva KOVID – 19 infekcije. Zato je najbolje da se kod sumnje na KOVID-19 prvo uradi PCR test, a tek kasnije serološki koji se potvrđuju i antitela na novi korona virus. Serološki testovi iz krvi, s druge strane, mogu da pokažu prisustvo antitela tek dve do tri nedelje od početka infekcije, a ako se urade ranije mogu da budu lažno negativni.Rezultati se najčešće dobijaju u toku istog dana od testiranja, ili sutradan.

Ceca RažnatovićFOTO: SNEŽANA KRSTIĆ / RAS SRBIJA
Ceca Ražnatović