Još uvek je najveća misterija, gde je to zapravo trčao Matej Periš kobnog 30. decembra u pola 3 ujutru. Ovo pitanje je do sada sebi milion puta postavo njegov otac Nenad Periš. Kako je on sam rekao za srpske medije pre par dana, on je ubeđen da je Matej negde trebao da hitno stigne.

Matej da je hteo da uđe u reku Savu, on bi to uradio odmah kada je izašao iz Gotika, jer je Saa udaljena nekih 10 metara od pomenutog kluba. Također, ono što mu je simpatično jeste što je zaustavljao taksi, i veruje da je njegov sin odjednom morao negde da stigne. On i dalje odbacuje natpise u medijima da je njegov sin bio pod utecajem narkotika.

Njegov sin se celi život bavi sportom, a i kada bi nešto popio to bi bio viski i to je sve. Ne želi da ulazi u to da li su možda njegovi prijatelji konzumirali nešto, ali on tvrdi i ubeđen je da njegov sin tu noć je bio čist 100 posto. Tako su još u ponedeljak u Srbiju stigli i hrvatski policajci, koji su danima pretraživali Veliko ratno ostrvo, a u petak posle podne imali su i veliki sastanak, na koji je bio pozvan i Nenad Periš. Njemu su na uvid pruženi i dosadašnji delovi pretrage, čisto da zna dokle se stiglo sa celim slučajem.

Naravno, da će puno bolje da rade i da koordinariju dve, bolje nego samo jedna policija. I Igor Jurić je također dao izjavu, i to na mestu gde je Matej ušao u vodu, i kako je rekao, hrvatski policajci su shvatili da je koristio gugl mapu na telefonu i da je ciljano došao na ovo mesto. Za sada ostaje misterija, šta ili ko je ovde bio i zašto je žurio da se nađe sa njim ili njom?