Vest na društvenim mrežama  o tragičnom događaju raširila se tako da gotovo da nema korisnika koji je naišao na objavu a da se nije makar na trenutak ražalostio nad takvom sudbinom mladog i talentovanog Luke.

 

Srca su nam slomljena, ali tvoja krila nisu, sunčane su tvoje oči sada na drugoj strani. Cvet si, i zora si, i beskrajni dan, bogom dano dete. Nosimo Tvoj osmeh, i po večnoj kiši.  Ovaj divan dečak, sjajni mladi čovek je tek kretao na svoj životni put. Volimo te, anđele. U našim srcima i dušama živiš, zvezdo nebeska. Saosećamo sa mamom, tatom i sekom. Volimo vas oduvek i zauvek.

Mladiću koji je spletom nesrećnih okolnosti izgubio svoj život  usled komplikacije naizgled jednostavne stomatološke intervencije. Ovo su neke od oproštajnih poruka posvećenih Luki Radoviću.

Opreacija je završena, ali je Luka potpuno iznenada dobio izlivanje krvi na mozak – imao je urođenu aneurizmu .Njegova sedmodnevna borba za život, koliko je Luka bio u komi, praktično je počela po odlasku kod stomatologa zbog operacije ciste koju je imao na zubu. Nakon sedmodnevne kome, Luka je izgubio bitku za život.

 

_“Znali smo se od rođenjea,od prvih koraka…Školavanja,mature ,pevanje u mom horu…Ponos Negotina..Pojca u rodnom gradu, Ajducima…. . Večna slava i hvala dragi Luka… Čast mi je što sam te poznavala, ostaćeš zauvek u našim srcima” – još jedna je poruka u nizu kojom su se poznanici i prijatelji oprostili od Luke.

 

Po ocu je Dalmatinac, iz Imotskog, ali je rođen u Negotinu, jer je otac Milan bio paroh u Negotinu.  Luka je, inače, rođen u svešteničkoj porodici, a posebno će ga pamtiti vernici po njegovom glasu koji je ispunjavao brojne crkve širom Srbije, pošto je bio član crkvenih horova.

Luka je osnovnu i srednju školu pohađao u Negotinu, a sahranjen je  danas u na groblju u Jagodini.

“Dušo draga, gospod je video da tvoja dobrota i mesto nije za ovaj svet. Sa anđelima ćeš da ideš, Gospod te je uzeo na vreme, samo on zna zašto. Tuga je velika, ali roditeljima je najteže. Neka im gospod ublaži boli a tebi neka otvori vrata raja sa anđelima” – napisala je jedna poznanica ove porodice