Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev gostovao je na bugarskoj televiziji, gdje je istakao da nije otjerao Miralema Pjanića iz reprezentacije, te da su prethodne kvalifikacije stvar prošlosti.

Bugarski stručnjak je u superlativima govorio o Edinu Džeki i Miralemu Pjaniću.

– Džeko i Pjanić nisu razmažene zvijezde, naši su važni igrači, znate kakve su njihove kvalitete, fasciniran sam njihovim radom. Vrhunski su profesionalci, pomažu mnogo našim igračima na terenu i van njega. Imamo 12-13 mladih igrača koji imaju po 21 godinu i koji su budućnost reprezentacije. Džeko i Pjanić mi pomažu u radu u reprezentaciji, oni su vrhunske osobe – rekao je Petev.

Istakao je da nije otjerao Pjanića iz reprezentacije.

– Ne, to jednostavno nije istina. Nisam ga otjerao. To nije tačno, to je neistina. Ljudi se bave žutom štampom, to prodaje novine. Mi smo na Balkanu i imamo mnogo sličnosti jedni s drugima, to su normalne stvari – dodao je selektor za Blic TV, a prenosi Faktor.ba.

Prošle kvalifikacije smatra neuspjehom, smatra da je povreda Edina Džeke poremetila reprezentaciju.

– Prošle kvalifikacije su stvar prošlosti, bilo je mnogo pozitivnih stvari, ali na početku sam rekao igračima i svima da znam ko sam i šta sam, te da ću raditi najbolje što mogu za reprezentaciju Bosne i Hercegovine. I to sam i uradio.

Nismo otišli na Mundijal zbog utakmice protiv Finske koja bi nas odvela u Katar. Napravili smo dječije individualne greške i izgubili. Poništili smo dobre utakmice koje smo imali do tada, no napredovaćemo i ispravićemo greške koje smo napravili.

Poremetila nas je i povreda Edina Džeke, znate šta on znači za nas. Da je Džeko bio na terenu, sve bi bilo drugačije. Nema potrebe da tugujemo, idemo nastaviti raditi.

Prokomentarisao je i i dodjelu Zlatne lopte 2021. godine koja je po mnogima nezasluženo pripala Lionelu Messiju.

– Na prvo mjesto stavljam Lewandowskog. Ovo je bila njegova godina, ne samo zato što je popravio rekord Gerda Mullera. Poljak je zaslužio trofej. Na drugom i trećem mjestu su poznata imena Lionel Messi i Cristiano Ronaldo – zaključio je Bugarin.