Na Santiago Bernabeu je stigao David Alaba, on je došao iz Bayern Munchena i to potpuno besplatno, a popuniće jedno upražnjeno mjesto u odbrani.

Pored njega na poziciji štopera Carlo Ancelotti ima na raspolaganju još Eder Militaoa, Nacho Fernandeza i Jesus Vallejoa. Ipak, novi trener Kraljevskog kluba smatra da to nije dovoljno i da je pod hitno potreban još jedan vrhunski defanzivac.

Prema navodima španskih medija, Florentino Perez je imao želju u Madrid da dovede Wesley Fofanu ili Jules Kounde, ali izgleda da od toga neće biti ništa. Razlozi su jasni, Fofana je prije početka sezone doživio tešku povredu i očekuje ga dugačka pauza, a i pitanje je kakav će se vratiti poslje povrede.

Što se tiče Kounde, igrača Seviille, on je čak i za Kraljevski klub preskup jer klub iz Andaluzije traži oko 80 miliona. Isti izvori navode da je sada Real bacio oko na zvijezdu Juventusa, Matthijs de Ligta koji nije sretan u Torinu i spreman je promjeniti sredinu.

Problem svakako predstavlja visoka otkupna klauzula koja glasi 150 miliona eura, ali Perez želi da uključi neke igrače kako bi otkupa cijena bila niža. Ancelotti i Perez smatraju da bi mladi Holanđanin bio idealan za odbranu najviše zbog godina jer ima tek 22 i mogao bi činiti ubojiti tandem sa Alabom.

Problem odbrane se pod hitno mora rješiti jer je Real u La Ligi na 9 mečeva primio već 11 golova što je zaista mnogo za jedan tako veliki klub.

Ostaje nam da sačekamo i vidimo kakav je plan smilio Perez i sa kim će pojačati odbranu svog kluba.