Dok navijači Milana s strepnjom očekuju vijesti o napretku pregovora oko produženja saradnje sa Zlatanom Ibrahimovićem, tu i tamo se pojavi i poneka transfer špekulacija vezana za Rossonere.

Međutim, velikih transfera, a posebno puno njih ovog ljeta na San Siru neće biti. Možda stigne tek koje veće ime poput Sergea Auriera za čiji se transfer pregovara sa Tottenhamom.

Italijanski mediji pišu da je Milan pretrpio teške finansijske udarce zbog pandemije novog koronavirusa i svega što je ona izazvala. Izgubio je Milan dosta novca, manje je zarade i od sponzora, pa se budžet za pojačanja morao “stesati”.

Calciomercato.com tvrdi da rukovodstvo Milana traži načine da sreže sve moguće troškove, pa tako ovog ljeta neće biti velikog trošenja na transfere. Navodno će tehnički direktor Maldini, sportski Massara i trener Pioli imati na raspolaganju tek 30 miliona eura i to je cifra u koju se moraju uklopiti sva moguća pojačanja Milana za novu sezon (Bakayko bi mogao stići na novu posudbu s opcijom otkupa).

Istina, ukoliko Milan ostvari značajnije prodaje ovog ljeta, budžet za pojačanja bi se mogao povećati…