Najvernije pristalice najboljeg tenisera sveta ukazuju na to da je “US Open sve do sada sakrivao snimak” kojim se, kako ističu, “dokazuje Noletova nevinost u ovom incidentu”,Iako se činilo da se bura zbog skandala na ovom grend slemu polako smiruje.

Njegovi navijači naročito su besni zbog najnovijeg snimka tog događaja.Novak Đoković je diskvalifikovan kada je lopticom pogodio linijskog sudiju u osmini finala US Opena 2020.

 

Noletovi navijači ubeđeni su da je diskvalifikacija bila ne samo preterano stroga kazna, već da je liijski sudija “odglumela tešku povredu”.Podsetimo, pomenuta Laura Klark je pala i borila se za dah posle incidenta zbog kog je prekinut meč osmine finala US Opena u kome je trijumf pripao Pablo Karenju Busti (koji je neposredno pre ovog incidenta poveo sa 6:5).

Iako se činilo da se bura zbog skandala na ovom grend slemu polako smiruje, najvernije pristalice najboljeg tenisera sveta ukazuju na to da je “US Open sve do sada sakrivao snimak” kojim se, kako ističu, “dokazuje Noletova nevinost u ovom incidentu”.

Snimka koji se dugo čekao, jer ne spada u one koji su bili dostupni tokom prenosa.Koliko su u pravu, nije baš lako proceniti čak i uz pregledavanje tog novog, dosad neobjavljenog snimka.

Bilo kako bilo, Novak Đoković je izbačen sa US Opena jer je “divlje, ili neodgovorno, ili na opasan ili na besan način udario lopticu”, a ona je “pogodila sudiju u vrat”.

Najvatreniji Novakovi navijači tvrde da je “jasno da je loptica udarila sudiju u rame i odbila se pod pravim uglom”.Na ovom snimsku se iz ugla a i sa visine koji ne koriste TV kamere – vidi sporni momenat.

Mada, slaba je to sada uteha, naročito kada se ima u vidu da je glavni sudija turnira priznao da je i pre razgovora sa Đokovićem na terenu – već doneo odluku da ga diskvalifikuje, istakvaši tada da “nije u mogućnosti da pregleda snimke”.

Njegovi navijači tvrde su pomenutim snimkcima upravo dokazali – da ništa od toga nije tačno.