VIŠE javno tužilaštvo u Pančevu podiglo je optužnicu protiv M. T. iz Vršca (30) zbog sumnje da je nasmrt pretukao svog tromesečnog sina. Na teret mu se stavlja krivično delo nasilje u porodici sa smrtnim ishodom. Sumnja se da je mališanu otac povrede naneo krajem juna. Lekari sa Instituta za majku i dete u Beogradu skoro 40 dana su se borili da spasu dete, ali nažalost, on je preminuo 7. avgusta.

Protiv Danijele B. (29), koja se 28. decembra protekle godine porodila u poljskom toaletu u Mokrinu kod Kikinde, podneta je krivična prijava zbog sumnja da je pokušala da ubije dete pri porođaju.

– U toku je postupak po toj krivičnoj prijavi. Radi se po hitnom postupku, jer bi u roku od 30 dana trebalo da se završe i sudskomedicinska, odnosno neuropsihijatrijska veštačenja ličnosti porodilje – saznaju “Novosti” od izvora bliskog istrazi.

Danijela B. se porodila u poljskom toaletu, u dvorištu svoje kuće u Mokrinu, gde živi sa suprugom, decom i roditeljima.  Tada je suprug Danijele B. pozvao Hitnu službu čija je ekipa porodilju prebacila u Opštu bolnicu u Kikindi, a bebu, zbog niže temperature od uobičajene, na Kliniku za pedijatriju u Novom Sadu.Tek rođenog dečaka u rupi poljskog klozeta pronašli su njena majka i suprug Nenad. Na sreću, dete se nije udavilo, jer se toalet ne koristi, a nije zadobilo ni teže povrede.