Dok nisam vidjela kako drugi na nju reagiraju nisam ni bila svjesna koliko je drugačija -da se svi prolaznici nisu za njima okretali smješkajući se bebi .Mama koja nikad s Gabi nije izašla ni u šetnju.

Kad je 30. travnja prošle godine njena mama Denica Caneva rodila kćer Gabrielu, Ivoni su se snovi ostvarili.Devetogodišnja Ivona od kad zna za sebe sanja o tome da dobije sestricu da joj se može igrati s kosom.  Gabi je rođena s punom glavom guste crne kose čiji su vrhovi ‘stršali’ u zraku.

Njena neobično bujna frizura, kaže njena mama, raste skupa s njom – pa sad s navršenom godinom ima ‘grivu’ do ramena.

Gabi je tamo zvijezda – na svojoj Instagram stranici @gabi_zaharinova ima na tisuće obožavatelja iz cijeloga svijeta koji je uspoređuju s princezom Rapunzel (Zlatokosa) iz bajke braće Grimm i istoimenog Disneyevog crtića.Denica i suprug Zvezdelin u Sofiji, Bugarskoj vode manji biznis.

 

-Starija ju je kćer Ivona, kaže, svaki dan pitala “Mama, kada ću dobiti sestru da joj se mogu igrati s kosom?”. Kad se Gabi tek rodila i kad sam je ugledala s tom dugom, gustom kosom, ostala sam bez riječi – prisjetila se mama Denica.

-Misu vidjele novorođenče s tako dugom kosom, očito je izgledala drugačije od drugih beba . I sestre u porodilištu su rekle da nikad – kaže mama – dodala je mama.

Stranicu su preplavili pozitivni komentari i usporedbe s likovima iz bajki,a kad je obitelj napravila prve fotke male prinove i objavila ih na Facebooku,

-Kaže mama koja nikad nije prošetala s Gabi,da se nisu svi prolaznici za njima okretali smješkajući se bebi,dok nisam vidjela kako drugi na nju reagiraju, nisam ni bila svjesna da je drugačija.

– Voli biti u središtu pažnje – kaže mama za jednogodišnju Gabi koja, osim s kosom pažnju plijeni i sa svojim velikim, toplim osmijehom.

Ivona kad se tek rodila imala ‘paperjastu’ kosicu kao većina novorođenih beba’dodaje i kako nema pojma od kog je djevojčica naslijedila takvu kosu.

 

 

– Vrlo smo izbirljivi kad su u u pitanju proizvodi za kosu, kako ju tretira samo s onim najkvalitetnijima.  – dodala je.

– Šampon kupujem mnogo češće od većine mama s malim bebama ,koristimo samo kvalitetnu kozmetiku koja je dokazano sigurna, a – rekla je Denica.

A mala Rapunzel uživa u pranju i sušenju kosice, nakon čega dolazi dio najdraži njenoj sestri Ivoni – frizura i češljanje.