Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u osmini finala Eurobasketa odigrala je vrhunski meč protiv Hrvatske i na kraju su pobijedile sa 80:69.

Bh. košarkašice su napravile najbolji rezultat u historiji naše selekcije jer smo se ovom pobjedom plasirali među osam najboljih selekcija u Evropi.

Ponovo je na parketu blistala sjajna Jonquel Jones koja je bila igračica utakmice. Jones je meč završila sa 24 poena, te je dodala još čak 17 skokova.

Nakon utakmice Jones je otkrila svoje utiske, te je poslala poruku za bh. navijače – prenosi sportsport.ba.

“Očekujem dobru utakmicu. Ne mislim da će biti utakmica gdje možemo očekivati da ćemo istrčati i lagano ih pobijediti ili slično. To će biti teška utakmica i moramo dati sve od sebe da pokušamo pobijediti”, rekla je Jones i dodala.

Jedan od francuskih novinara pitao je Jones da li zaista vjeruje da imamo šansi protiv Francuske u četvrtfinalu, a ona mu je dala sjajan odgovor.

“Mislim da mi imamo šanse protiv bilo koje ekipe. Da nemamo onda ne bismo ni igrali utakmicu i samo bi se to riješilo na papiru i one bi prošle dalje. Na ovom parketu je sve moguće”.

Poruka za navijače u BiH?

“Ovo je za vas. Jučer smo bile razočarane jer smo znale da zaslužujemo mjesto u četvrtfinalu i to smo danas ostvarile”, dodala je Jones.

Pogledajte šta je poručila.