Prema ovim proračunima profesora Kočovića i njegove ekipe, treći talas korone u našoj zemlji započeo je 14. septembra iako trenutno beležimo niske vrednosti od svega 14 zaraženih na 100.000 stanovnika u poslednjih 14 dana, višestruko manje od zemalja sa prostora eks Jugoslavije.

Kako je obelodanio prof. Kočović šanse da dođe do jačeg trećeg talasa, sa 30+ zaraženih na 100.000 stanovnika trenutno su 61,5 odsto, nešto veće nego pre mesec dana kada je urađen prvi presek najavljenog trećeg udara.

Srpski epidemiolozi najavljuju treći udar korona virusa za kraj oktobra i početak novembra, a profesor Petar Kočović koji je postao opšte poznat po svojim prognozama kretanja epidemije na osnovu matematičkog modela smatra da je treći talas u Srbiji uveliko u toku!

 

Prema Kočovićevim proračunima prvi talas korone u Srbiji trajao je od 6. marta do 26. maja, a drugi od 27. maja do 13. septembra.

Dok bismo se pred Novu godinu vratili na sadašnji više nego zadovoljavajući nivo.Ukoliko bi se ostvarile ove matematičke prognoze, već krajem novembra bi ova cifra mogla da bude prepolovljena, sa oko 30-tak zaraženih na 100.000 stanovnika.

Dakle, četiri pita više nego što ih sada imamo.Tom prilikom, Kočovićeva ekipa je predstavila grafikon predviđenog kretanja epidemije korona virusa u Srbiji do kraja godine po kojoj bi najveći udar usledio prvih dana novembra sa preko 60 zaraženih na 100.000 stanovnika.