Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja i Instituta “Batut”, na respiratorima u bolnicama širom Srbije se nalazi 39 pacijent.

U poslednja 24 sata na korona virus u Srbiji su testirane 10.833 osobe, njih 96 bilo je pozitivno na testu, a nažalost, preminule su tri osobe.

 

FOTO: COVID19 / SCREENSHOT

 

Korona se već 1. septembra pojavila u jednoj beogradskoj školi, a potom se saznalo i za slučaj iz Kragujveca, gde je učenica došla u školu iako su joj oba roditelja pozitivna na kovid 19.U poslednja tri dana, kada je epidemija korona virusa u pitanju, najviše pažnje je privlačila situacija u školama nakon početka nove školske godine.

Zamenica direktora Instituta “Batut” dr Darija Kisić Tepavčević nakon današnje sednice rekla je da ta ustanova dala kopmpletne protokole kako postupati u slučaju korona virusa u školama, a dok je epidemilog dr Branislav Tiodorović istakao da ipak neće doći do novog ublažavanja mera kada su u putanju manifestacije koje nisu kulturnog karaktera.O situaciji u školama i eventualnom novo ublažavanju mera bilo je reči danas i na Kriznom štabu za borbu protiv korona virusa.