SREDNjOŠKOLKE M. V. (17) iz Vrbasa i B. P. (17) iz Lovćenca i Danilo Dabanović (22), koji su poginuli nakon stravične saobraćajne nesreće u noći između subote i nedelje, proveli su veče pred tragediju zajedno u jednom od obližnjih naselja, a kako se saznaje da je devojka iz Vrbasa trebalo da ostane u Lovćencu, da spava kod drugarice.

Vest o pogibiji maloletnih devojaka i mladića starog samo 22 godine potresla je celu Srbiju i u nedelju ujutru, kada su u kanalu kod mosta u koji su udarili „BMW-om“, kojim je upravljao Dabanović, pronađena dva beživotna tela, a treće u kolima, u Lovćencu i Vrbasu je zavladao muk, a porodice, rodbina prijatelji, ostali su nemi od bola.

 

Upravo kod mosta se nalazi oštra krivina zbog čega je neophodno tu deonicu proći izuzetno pažljivo i prikočiti.U opštini kažu da je most preko kanala trebao da bude završen još pre dve godine, međutim, ostao je nedovršen do danas.

Automobil se zakucao u betonski most, koji apsolutno nije obezbeđen i obeležen, a od siline udara došlo je do prevrtanja automobila koji je završio u kanalu.Prema informacijama, koje su odmah bile dostupne, troje mladih je bilo na druženju u subotu uveče, a po povratku u Lovćenac su se u „BMW-u“ vozili Ulicom 13. jula koja vodi prema Železničkoj stanici.

Foto N. Karlić

Mesto nesreće

Poginule devojčice i mladić su pronađeni tek u nedelju ujutru.

-Uglavnom smo mislili da su drugaricu iz Vrbasa vozili na stanicu, međutim, sada smo čuli da nije tako bilo, već da je devojčica iz Vrbasa trebala da ostane u Lovćencu kod drugarice i da kod nje prespava. Niko od nas juče ništa nije znao. Ni gde su bili, ni šta se i kako desilo.  Velika tuga je u svim kućama, ogromnu bol osećamo i saosećamo sa roditeljima – priča meštanin Lovćenca.

Foto: Facebook

Poginuli Danilo Dabanović

Prema njegovim rečima devojčica iz Lovćenca je jedinica.

– Bože, koliko su je želeli i voleli. Kako će to da prežive zaista ne znam. Ostali su bez svoje jedine mezimice. – priča kroz suze čovek.

– Potpuno je neobezbeđen. To nas ljuti, a mladi nisu krivi.Nikome neću da pridikujem, ali ko god je ovaj most ovde napravio tako kako ga je napravio bi trebao da nam objasni čemu on služi i zašto je tako postavljen.

Foto N. Karlić

Kuća Dabanovića zavijena u crno