Francesco Camarda ima 13 godina i trenutačno je najbolji napadač svijeta u tom uzrastu. U prosjeku zabija 5,5 golova po utakmici, što je prosjek koji nisu imali ni najbolji svjetski napadači u tim uzrastima

Francesco Camarda ima 13 godina, igra za Milan i ima nestvarnu statistiku. Naime, tinejdžer je u 87 utakmica zabio 483 gola, odnosno, zabija u prosjeku 5,5 golova po utakmici! Ovaj prosjek odnosi se na posljednje tri godine u kojima Francesco dominira u svakoj utakmici koju igra.

Nakon te tri neviđene sezone Camarda danas igra za dječake do 15 godina, uzrastu gdje je daleko najmlađi te je prošle sedmice naravno zabio za pobjedu protiv Verone.

Pažnju na Camardu skrenuo je talijanski skaut Sciabolata Morbida, koji je uz statisiku napisao: On je Francesco Camarda, rođen je 2008. i igra već petu godinu za Milan i najperspektivniji je napadač svijeta.

Sličnu priču iza sebe ima mladi fenomenalni napadač Borussije Dortmund Youssoufa Moukoko koji danas sa 16 godina igra u prvoj ekipi. U sličnim godinama kao i Camarda dominirao je u Njemačkoj.

On je prošle sezone sa 16 godina i 28 dana postao najmlađi strijelac u historiji Bundeslige. Zabio je Union Berlinu.