Tragičan korak na koji se odlučio šokirao je njegove bližnje.

U ovaj grad je došao kako bi s porodicom pričao o organizaciji svadbe,Goran S. (39) iz Negosavlja kod Medveđe, koji je u sobi leskovačkog hotela izvršio samoubistvo samo par sati nakon što je verio devojku.

Kako kažu komšije preminulog mladića, on je godinama živeo i radio u Beogradu, i u Negosavlje je došao kako bi organizovao svadbu kojoj su se svi radovali.

 

– Dan kasnije otišao je u Leskovac, navodno da mu je devojka iz tog grada, kupili su burme. Ne znamo da li su Zorica i Ilija bila sa njima ili ne, ali je sigurno da su se radovali što se njihovo dete odlučilo na bračni život . Nikakve svađa nije bilo sa roditeljima. Imaju super odnos. U nedelju je bio u Sijerinskoj banji, na bazenu, super je bio raspoložen. – navode poznanici Gorana S. i njegove porodice.

Šta se u Goranovoj glavi dešavalo narednih sati i šta je doprinelo njegovoj odluci da sebi prekrati život, kažu, misterija je za sve.

–  Zbog toga nam je još sve nejasnije, jer ga ne poznajemo kao nekog ko je bio sklon melanholiji. Nikada se nije žalio da ima nekih problema, posebno ne nerešivih zbog kojih je mogao da pomisli da je smrt jedini izlaz. Oduvek je bio veseo, radostan dečak. I on, kao i mlađi brat i sestra. Svo troje su dobri. Razdragana deca, za primer, kulturni, fini… – dodaju naši sagovornici.

 

 

Goran S. FOTO: DRUSTVENE MREZE
Goran S.

Meštani Negosavlja napominju da nisu upoznati sa kim se Goran družio u Beogradu i da li je “tamo imao nekih problema”.

– Ne liči nam na nekog takvog, ali ko zna … Ovde se družio sa poštenim svetom, ali ne znamo sa kim se družio u Beogradu. Da li je imao nekih problema ili je možda uleteo u neke dugove, počeo da se kocka, druži sa sumnjivim tipovima… – navode poznanici Gorana S. i dodaju da se poslednji put u selo dovezao “mercedesom”, ali da ne znaju da li je taj automobil njegov ili ga je pozajmio od nekog prijatelja.

SOS telefon za pomoć osobama koje razmišljaju o samoubistvu

Ukoliko vam je potrebna pomoć, svakog dana možete pozvati i volontere Centra “Srce” od 17 do 23 časa na broj telefona 0800-300-303 ili im se obratiti mejlom na vanja@centarsrce.org.

Broj 011/7777-000 je SOS telefon koji radi 24 sata, a na koji se javljaju stručnjaci za sprečavanje samoubistva – lekari Klinike za psihijatrijske bolesti “Dr Laza Lazarević”. Služba urgentne psihijatrije prima pacijente 24 sata bez zakazivanja, bez knjižice i bez plaćanja, a Centar za mentalno zdravlje od 9 do 18 prima bez zakazivanja.