Odmah nakon utakmice, Inter je na svom zvaničnom sajtu pozvao navijače da glasaju za igrača utakmice, a tri spomenuta igrača koji su učestvovali u golovima, tu je bio i slovački defanzivac Milan Škriniar.

 

Igrač utakmice prema mišljenju navijača bio je Ivan Perišić koji je dobio nevjerovatnih 69,5% glasova u anketi na Twitteru. Iza njega je bio Škriniar sa 16,6, Barellu je biralo 10,9% navijača, dok je naš Dijamant dobio samo 2,9% glasova od navijača.

Ukupno je glasalo 2.882 navijača.

Igru pomenute četvorice Inter na u objavi na svom sajtu ovako opisao:

 

Nicolo Barella – Njegov treći gol u sezoni, kojim je prekinuo negativan niz. Dao je vrijedan doprinos u utakmici zahtjevnog intenziteta.

Ivan Perišić – Samo ga pokušajte uhvatiti! Neumoran, brz, precizan: dvije asistencije, jedna nogom, druga glavom. Igrao na krilu prije nego što je prešao u napad. Svestrana izvedba.

Edin Džeko –  Postigao je drugi gol, poput rasnog centarfora i pokazao odličan širi prikaz u igri, dodavanju i pomaganju saigračima.

Milan Škriniar – Neumoljivo sve zatvara. Odličan u odbrani, spašavanju golova, ali i napadima na cijelom terenu.

U narednom kolu Inter gostuje ekipi Spezije i jednostavno više nemaju prava na kiks žele li odbraniti titulu osvojenu prošle sezone.