Nana Fata Orlović hospitalizirana je jutros oko 10 sati u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) u Tuzli zbog problema s plućima, potvrdila je za “Avaz” njena kćerka Hurija Karić.

Dodala je da nana Fata ima problema s plućima još od moždanog udara te da joj je utvrđena sjena na jednom plućnom krilu.

– Doktor u Srebreniku je snimio pluća i uputio nas gore. Uradila je test na koronu i ako bude negativan sutra će uraditi CT za pluća da vide šta je. Brzi test na koronu je bio negativan. Doktori su rekli da ostaje pod njihovim nadzorom i da joj je stanje stabilno. Danas oko 17 sati sam joj odnijela lijekove i vidjela sam je s druge strane prozora, mahnula mi je i rekla: “Bit će dobro” – ispričala nam je Karić.

Dodaje da ju je majka sinoć pitala koliko još dana ima do proljeća.

– Jer rekli su da će crkvu početi uklanjati na proljeće. Jutros kaže “Nemoj me sine vodat, meni je kraj”, pa se okrenu govoreći: “A kako ću umrijeti, nisam ovo završila”. Prošle sedmice je s advokatom pričala fino, dobro se osjećala. Nadamo se najboljem – kazala nam je Karić.

– Pacijentica Fata Orlović je dobro, svjesna je i komunikativna. Ona je u UKC Tuzla primljena kao pulmološki pacijent, a ne zbog sumnje na koronavirus. Urađen je obavezni brzi test, a potom i PCR test. Ukoliko oba testa budu negativna ona će biti hospitalizovana – kazala je za “Avaz” Ersija Aščerić – Mujedinović, glasnogovornica UKC-a Tuzla

Kako je za “Avaz” ranije potvrdila njena kćerka Hurija Karić, nana Fata ima problema s plućima još od moždanog udara te joj je utvrđena sjena na jednom plućnom krilu.

Posljednjih nekoliko dana nije se osjećala dobro zbog čega se obratila porodičnom ljekaru, a potom i ljekarima u UKC-u Tuzla.