Edin Džeko još uvijek nije igrač Juventusa. Italijanski mediji su ubijeđeni da će se transfer realizovati, međutim to još uvijek nije slučaj.

Posljednje informacije s Apenina govore da je Aurelio De Laurentiis najveći krivac zašto još uvijek nema transfera Arkadiusza Milika u Romu, odnosno Džeke u Juventus.

De Laurentiis koji zbog svojih izjava, tvrdoglavosti i čudnih ideja može poprimiti epitet najkontroverzije ličnosti Serije A još uvijek nije dao zeleno svjetlo za realizaciju posla.

Milik je jučer obavio ljekarski pregled, ali još uvijek treba riješiti neke stvari sa Napolijem, odnosno finansijsku stranu.

Naime, Napoli traži od napadača da plati kaznu koju je dužan zbog štrajka kompletne ekipe u novembru prošle godine. De Laurentiis odugovlači i s pravim na ličnost jer su mu zasmetale pojedine reklame koje je Milik snimio u Poljskoj.

Od ranije je poznato da poljski napadač prvo treba produžiti ugovor s Napolijem na još jednu godinu kako bi ga Roma mogla posuditi te na kraju sezone obavezno otkupiti.

Sve to Džeku drži na čekanju koji bi na ljekarske preglede u Torino trebao stići u ponedjeljak, što znači da bi mogao imati najemotivniji mogući debi za Juventus jer Stara dama u drugom kolu igra Rome u Rimu.