Povremeni reprezentativac BiH Muhamed Bešić (28) nakon dugo vremena dao je intervju.

Bešić je u junu nakon sedam godina zvanično napustio Everton, a iako se prethodnih sedmica povezivao s nekoliko klubova, sve do danas je bez angažmana.

“Ne paničarim oko pronalaska novog kluba, vjerujem u Boga”, rekao je Bešić za Liverpoolecho.co.uk, a onda im otkrio da je danas drugi čovjek u odnosu na period kada je tek došao na Ostrvo.

“U prve dvije godine u Evertonu igrao sam dobro, ali, mentalno, nisam bio najbolji. Kupovao sam automobile, sve… Posljednje četiri godine za mene su bile nevjerovatne. Na to gledam kao blagoslov.”

Kaže kako se mnogo posvetio vjeri. Klanja pet puta dnevno. Postao je u međuvremenu i otac troje djece.

“Ovo vrijeme me natjeralo da razmislim mnogo o životu. Uvijek sam bo musliman, ali nisam posve prakticirao vjeru. Kupovao sam automobile, tetovirao se… Nema ništa loše u tome da imaš četiri automobila u garaži, međutim to nije za mene, nisam više takav. Kada ste mladi razmišljate samo o materijalnim stvarima.”

Ipak, ostao je samouvjeren.

“S mojom kvalitetom zaboravite na prvih pet klubova, ali za Everton i sve ove klubove ostale mogu igrati.”

Kaže kako Everton i danas prati, da mu je taj klub ostao drag uprkos svemu, a ne gubi nadu ni da može ponovo biti onaj stari Mo.

“Moram igrati ‘šesticu’ ako se želi iz mene izvući maksimum. Šest mjeseci ako dobijem šansu da igram na toj poziciji, mogu se vratiti i igrati za bilo koji klub. Calvert-Lewin kada igra na desnoj strani nije isti igrač. Stavite ga u sredinu, gdje mu je mjesto, on postiže 20 golova po sezoni.”

U tekstu objavljenom na liverpoolecho.co.uk navodi se kako je Bešić i dalje u dobroj formi i da spremno dočekuje nove izazove. Ostaje da se vidi gdje će na kraju nastaviti svoju karijeru.