Roma je pod vodstvom novog trenera, karizmatičnog portugalskog stručnjaka Josea Mourinha, započela priprema za novu sezonu.

Karizmatični Portugalac izvršio je prozivku, a onda je svoje izabranike “zatvorio” u trening centar. Ostat će tamo dva dana daleko od znatiželjnih očiju.

Čak je i klupskim medijima dozvoljen ulazak samo na nekoliko minuta, a Mourinho na ovaj način želi da što bolje upozna svoje igrače.

Tokom treninga je “Posebni” obavio razgovore sa svim igračima, vjerovatno ih je upoznao sa onim što zapravo očekuje od njih u narednoj sezoni.

Raspoloženje, bar tako pišu italijasnki mediji, u trening centru je izvanredno, a najveći dio posla u uvodnom dijelu priprema obavlja kondicioni trener Stefano Rapetti.

Mourinho mnogo “ne ometa” kondicionog trenera i rijetko ulazi u teren, a posebno je zanimljiv divovski ekran kojeg su zaposlenici Rome postavili u trening centru na zahtjev portugalskog stručnjaka.

“Uloga divovskog ekrana je temeljna. Mourinho se zaustavlja, pokazuje ekipi situacije sa terena, objašnjava o čemu se radi i nastavlja se sa radom. I ekipa ga prati u religioznoj tišini”, navode talijaski mediji.

U međuvremenu Mourinho je u potrazi za kućom u kojoj će živjeti u Rimu. I dalje je smješten u hotelu, ali očekuje se da ubrzo i ovao pitanje bude riješeno.